Προβληματισμένος στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σιμόν | REUTERS
Επικαιρότητα

Συναγερμός στη Μαδρίτη για τα 15.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα – πιθανό νέο lockdown

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι τα νούμερα, πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα», είπε την Δευτέρα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ισπανικής κυβέρνησης
Protagon Team

Τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν επικίνδυνα στη Μαδρίτη και η πόλη κινδυνεύει να ξαναμπεί άμεσα σε lockdown προειδοποίησε ο Φερνάντο Σιμόν, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ισπανικής κυβέρνησης.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι τα κρούσματα του κορονοϊού, πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα», είπε την Δευτέρα.

Η περιοχή της Μαδρίτης κατέγραψε 15.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Ο Σιμόν δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και η λήψη άλλων μέτρων εκτός του lockdown χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Μία μικρή πόλη στην περιοχή, η Τιελμές, βρίσκεται ήδη σε μερικό lockdown, με κλειστά όλα τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Ουρά σε κέντρο διενέργειας τεστ για κορονοϊό, στη Μαδρίτη

Η χώρα έχει καταγράψει 420.000 κρούσματα και σχεδόν 29.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και είχε επιβάλει το αυστηρότερο lockdown στον κόσμο.

Οι αρχές της Μαδρίτης έχουν ήδη συστήσει στους κατοίκους των περιοχών, που καταγράφουν υψηλά επίπεδα κρουσμάτων νέου κορονοϊού, να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της περιφέρειας, Αντόνιο Θαπατέρο, προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια και τις περιττές συναντήσεις.

Παράλληλα, το περιφερειακό υπουργείο Παιδείας της Μαδρίτης γνωστοποίησε ότι μια πλήρης επιστροφή σε τάξεις με φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή τον Σεπτέμβριο. Αντ’ αυτού, οι μαθητές θα ακολουθήσουν ένα μείγμα προγράμματος φυσικής παρουσίας και τηλεκπαίδευσης.