Ο Στέφανος Τσιτσιπάς | twitter
Επικαιρότητα

Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία: Προκρίθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του ATP 500 της Βαρκελώνης αφού επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Πάμπλο Μπούστα.
Protagon Team

Είναι γεγονός. Ο «μικρός» τα κατάφερε!

Πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του ATP 500 της Βαρκελώνης. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας με απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 επί του Πάμπλο Μπούστα για να πάρει μία θριαμβευτική πρόκριση.

Με break μόλις στο δεύτερο game του πρώτου σετ και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του κατάφερε να προηγηθεί με 3-0! Στη συνέχεια ο Μπούστα αντέδρασε και με δύο συνεχόμενα game έφερε το σετ στα ίσα. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού απάντησε με δύο δικά του game και με 7-5 έκανε το 1-0!

Στο δεύτερο σετ το break άργησε να έρθει για τον Τσιτσιπά, αλλά ήταν καθοριστικό. Στο έκτο game ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του αντιπάλου και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 5-2! Μετά δεν μπορούσε να χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία και τελικά έφτασε στη μεγάλη πρόκριση με 7-5, 6-3.

Πλέον, το απόγευμα της Κυριακής (17.00) ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Ράφα Ναφάλ στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της καριέρας του! Φυσικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έχει ήδη καταφέρει.

Πέρα από την εκπληκτική του πορεία στη Βαρκελώνη, ο Τσιτσιπάς θα κάνει και την πρώτη του είσοδο στο Τοp 50 της παγκόσμιας κατάταξης, φτάνοντας στο Νο.44, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο ότι σύντομα θα τον δούμε ακόμα ψηλότερα!