Ηταν καλοκαίρι του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ήταν στην εξουσία και οδηγούσαν τη χώρα στο περίφημο δημοψήφισμα και στην οριακή σύγκρουση με την Ευρώπη –το Grexit ήταν μια πιθανότητα. Τότε λοιπόν ως υπουργός Αμυνας, ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωνε τους πάντες, ενώπιον μάλιστα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι ο στρατός εγγυάται τη σταθερότητα «στο εσωτερικό της χώρας». Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα, έκανε πως δεν άκουσε.
Πέντε χρόνια μετά, η κρίση του ’15 μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που ζει όλος ο πλανήτης και μαζί του η χώρα μας. Και όμως ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τις φήμες που προβάλλουν μέσα ενημέρωσης περί του ενδεχόμενου να καταστεί αναγκαία η παρουσία του στρατού στους δρόμους, ως έσχατο μέτρο για την επιβολή της καραντίνας, αν δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά τα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων.
Τη σημαία μάλιστα έσπευσε να σηκώσει πρώτος ο Παναγιώτης Ρήγας, πρώην αν. υπουργός Αμυνας, ο οποίος συνεργάστηκε στενότατα με τον κ. Καμμένο. Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» και κληθείς να σχολιάσει τη φημολογία περί παρουσίας στρατού στους δρόμους –όπως συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία και στη Γαλλία–, απάντησε: «Μη διανοηθούν να το κάνουν, θα μας βρουν απέναντι, συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητο να δούμε τέτοιες εικόνες σε μία δημοκρατική Πολιτεία».
Η φημολογία περί συμμετοχής του στρατού στην επιτήρηση των μέτρων περιορισμού δεν βασίζεται μόνο στο παράδειγμα των ευρωπαϊκών χωρών όπου τέτοια μέτρα απόλυτης απαγόρευσης έχουν επιβληθεί, αλλά και μια ερμηνεία των όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα την περασμένη Κυριακή: «Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός για τα τελευταία μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων.