Στην Πάτρα βρίσκονται στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, οι συγγενείς και τελευταίοι οι γονείς, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης.
Ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να αναμένονται μόνο αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
«Κλειδί», σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», φέρεται να είναι η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μαζί με άλλους γιατρούς είχαν καταφέρει να σώσουν την Τζωρτζίνα από βέβαιο θάνατο την άνοιξη του 2021.
Την ίδια ώρα, σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Επιχειρείται συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους, παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που συμμετείχαν στη διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκεται να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους.
Για παράδειγμα, αναφέρει η εφημερίδα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ιριδας και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών που έχει συγκροτηθεί.
Ως νέο στοιχείο στην έρευνα κομίζεται η εικόνα από το μόνιτορ που κατέγραψε τους παλμούς της Τζωρτζίνας, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Mega, εμφανίζονται απότομες εναλλαγές, χωρίς να ειδοποιηθούν οι γιατροί.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μισή ώρα πριν καλέσει η μητέρα τους γιατρούς για την κρίση που παρουσίασε η κόρη της, το παιδί εμφανίζει βραδυκαρδία, με τους παλμούς να πέφτουν αισθητά. Οι παλμοί του κοριτσιού επανέρχονται ξαφνικά, έπειτα από περίπου 10 λεπτά. Στο ρεπορτάζ υπάρχει, τέλος, αναφορά για γιατρούς, σύμφωνα με τους οποίους φέρεται να υπήρξε παρέμβαση στην αναπνοή του παιδιού ή στις καρωτίδες του. Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα δεν ειδοποίησε ποτέ τους γιατρούς.
Η φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ του Μega δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια τη μητέρα (σ.σ. για να δείξει τους παλμούς της Τζωρτζίνας όταν ξεκινούσε ένα από τα επεισόδια του παιδιού).
Οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας, εκτός από τους 61 παλμούς, εστιάζουν επίσης στο λεγόμενο τρεντ και τις ενδείξεις ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε βραδυκαρδία επί τουλάχιστον 25 λεπτά.
Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, επίσης, έχει αποκαλύψει ότι δεν είναι πια μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη. Τα προβλήματα ωστόσο στη σχέση του ζευγαριού, μετά τον θάνατο της Μαλένας, φέρεται να φθάνουν χρονικά μέχρι και λίγο πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.
Το ζευγάρι φέρεται να ήταν σε διάσταση πολύ περισσότερο από τις δύο ημέρες που δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο και για τρίτο πρόσωπο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με παλαιότερη αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πριν από τον θάνατο της Ιριδας είχε καταγραφεί μία ακόμη κρίση στο ζευγάρι, ο σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι για λίγο, υποβλήθηκε ωστόσο αίτηση διαζυγίου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η αρρώστια της Τζωρτζίνας.