Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη επίσκεψή του σε εργοτάξιο. Τώρα επισκέπτεται ένα «έργο-πιλότο για την υπόλοιπη χώρα» | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επικαιρότητα

Στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα έργο-υπόδειγμα

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μια μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων η οποία μπορεί να γίνει έργο-πιλότος για την υπόλοιπη χώρα
Protagon Team

Ενα μήνυμα για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων θα επιδιώξει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, όπου προγραμματίζει την Τρίτη αυθημερόν επίσκεψη, στο πλαίσιο της στρατηγικής του να κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας του με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον νέο δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ενώ θα συνοδεύεται από τέσσερις υπουργούς, καθώς η ατζέντα, εκτός από το θέμα της επεξεργασίας απορριμμάτων, περιλαμβάνει και ζητήματα αγροτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Βασικός σταθμός του Πρωθυπουργού και των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη θα είναι η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, που λειτουργεί με τη ΣΔΙΤ και είναι κατά τον κ. Μητσοτάκη «έργο-πιλότος για την υπόλοιπη χώρα»

Από τη Βίτσα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παρουσιάσει την πρόταση για ένταξη του Ζαγορίου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο αγρόκτημα της Μονής Βελλάς.

Αυτό θα είναι το δεύτερο μετεκλογικό ταξίδι του στην περιφέρεια, έπειτα από την Κάρπαθο στις αρχές Αυγούστου.