Η Μαντλίν Ουέστερχαουτ σε ένα διάλειμμα από τα καθήκοντά της, στην αυλή του Λευκού Οίκου | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επικαιρότητα

Σε παραίτηση εξωθήθηκε (και) η προσωπική βοηθός του Τραμπ

Η Μαντλίν Ουέστερχαουτ έκανε το λάθος και αναφέρθηκε στην οικογένεια του προέδρου και σε ορισμένα θέματα που είχαν σχέση με τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια μιας ανεπίσημης συζήτησης με δημοσιογράφους.
Protagon Team

Σε παραίτηση εξωθήθηκε η προσωπική βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ, η Μαντλίν Ουέστερχαουτ επειδή μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους πληροφορίες που αφορούσαν την οικογένεια του αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τραμπ έμαθε πως η 29χρονη βοηθός του είχε αναφερθεί στην οικογένειά του και σε ορισμένα θέματα που είχαν σχέση με τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια μιας ανεπίσημης συζήτησης με δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι όπου ο πρόεδρος διέμεινε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το CNN, η Ουέστερχαουτ ξέχασε να ξεκαθαρίσει στη διάρκεια μιας συζήτησης με δημοσιογράφους ότι αυτά που έλεγε ήταν off the record και ένας από τους δημοσιογράφους ενημέρωσε για τη συνομιλία τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η Ουέστερχαουτ, το γραφείο της οποίας βρισκόταν απέναντι από το Οβάλ Γραφείο, περιγράφεται από τα αμερικανικά ΜΜΕ ως «η φύλακας της πόρτας» του κ. Τραμπ, προσωπική βοηθός του οποίου υπήρξε από την αρχή της προεδρίας του.

Σύμφωνα με τους «New York Times», η Ουέστερχαουτ δεν έχει πλέον πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ και η Ουέστερχαουτ είχαν μια «στενή» σχέση, σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, ο οποίος υπογράμμισε ωστόσο πως το να μιλάει κάποιος για την οικογένεια του προέδρου αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεπερνιέται.

Η Ουέστερχαουτ δεν εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης ως συνεργάτιδα πρώτου πλάνου στον Λευκό Οίκο, όμως η αποχώρησή της προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο παραιτήσεων μετά την εκλογή του Τραμπ.

Συνολικά 24 ανώτερα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης είτε καθαιρέθηκαν, είτε παραιτήθηκαν από το Λευκό Οίκο από την 20ή Ιανουαρίου 2017, δηλαδή την ημέρα που ο Τραμπ ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ.