H αφίσα της έκθεσης -προκλητική και απολύτως αντιπροσωπευτική των Rolling Stones | Saatchi
Επικαιρότητα

Rolling Stones: Mια έκθεση με στιγμές από επικές ως… αηδιαστικές

Τρία χρόνια την ετοίμαζαν. Με budget 5,7 εκατομμύρια δολάρια στεγάζεται στην γκαλερί Σαάτσι του Λονδίνου και αποκαλύπτει τα πάντα για το συγκρότημα. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην διαρρεύσει καμία πληροφορία που θα χαλούσε την έκπληξη των εγκαινίων
Ματούλα Κουστένη


Και το καλύτερο: Σαν γνήσιοι επαγγελματίες στο άναμα πυροτεχνημάτων, τα μέλη του συγκροτήματος έβαλαν την βραδιά των εγκαινίων φωτιά στους δημοσιογράφους δηλώνοντας (διά στόματος Κιθ Ρίτσαρντς): «Αυτή την περίοδο είμαστε στο στούντιο και γράφουμε νέα τραγούδια. Βασική μας έμπνευση αυτή τη φορά είναι τα μπλουζ». Από δίπλα κι ο κιθαρίστας τους Ρόνι Γουντ πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο 24ώρα ηχογραφήσαμε κιόλας 11 τραγούδια, σκίζουμε. Μακάρι να μπορούσα να σας παίξω μερικά, είμαι ενθουσιασμένος».

Oι Stones στο εξώφυλλο του δίσκου «Black and Blue» που κυκλοφόρησε το 1976

Πριν καν προλάβουμε να ξεναγηθούμε στα μυστικά της έκθεσης και χωρίς να έχει καταλαγιάσει ακόμα η σκόνη που σήκωσαν με την πρώτη τους εμφάνιση στην Αβάνα, οι Rolling Stones είναι έτοιμοι για το επόμενο χτύπημα: Εναν ολοκαίνουργιο δίσκο που αν όλα πάνε όπως υποσχέθηκαν θα έρθει λίγο πριν από το τέλος του 2016. Δηλαδή 11 χρόνια μετά το τελευταίο ολόκληρο στούντιο άλμπουμ τους, το «A Bigger Bang» του 2005.

Ρόνι Γουντ, Κιθ Ρίτσαρντς, Μικ Τζάγκερ στα εγκαίνια της έκθεσης στις 5 Απριλίου (REUTERS/Luke MacGregor )