Διάβασα με προσοχή στο protagon τα εύστοχα σχόλια για τον φοβερό και τρομερό «Θα χυθεί αίμα»- Φωτόπουλο, με αφορμή ένα βλακώδες και πρόχειρο μέτρο. Σε ένα σημείο μόνο δεν με διαφώτισαν οι σχολιογράφοι: Αυτός είναι φανερό πως θέλει να τρέξει ολοταχώς προς τη Βουλή. Αλλά ποιο κόμμα θα τον ήθελε άραγε για υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές; Έχω γι αυτό το θέμα κατά νου κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ.
- Φαβορί για να υποκλιθεί στην υποψηφιότητα του γιαλαντζί Ρομπέν είναι αυτοδικαίως ο Τσίπρας που συχνά πυκνά τον βλέπουμε να ξερογλείφεται δίπλα του σε κάθε έκνομη ενέργεια. Του ταιριάζει γάντι αν θελήσει και ο πολύφερνος γαμπρός.
- Το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ήδη μορφοποιείται και που τον έχει αναθρέψει, θα θεωρούσε τιμή του και καμάρι του μια τέτοια λαμπρή υποψηφιότητα. Καστανίδης, Παπουτσής, Παναγιωτακόπουλος, Καρχιμάκης και μερικά ακόμα μεγάλα αγόρια και μεγαλοκοπέλες, γιατί να μη θέλουν έναν «αγωνιστή» τέτοιου αναστήματος και τέτοιας ποιότητας;
- Σύμπραξη με την Νέα Δημοκρατία, δύσκολα βλέπω. Θα πρέπει να περάσει ΑΣΕΠ από Φαήλους, Μανώληδες, Λυμπερόπουλους και ΣΙΑ οι οποίοι βεβαίως δεν θα ήθελαν να τους πάρει τη δόξα.
- Με το ΚΚΕ; Δεν έχει τύχη. Ο φόβος να οργανώσει ανεξέλεγκτα τα παιδάκια με τα ροπαλάκια και τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις του Περισσού τον έχουν κάψει.
- Θα βάδιζε χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη; Λίγη προσπάθεια θέλει ακόμα. Ίσως αν στο υψωμένο χέρι του αντικαθιστούσε τη γροθιά με τεντωμένη, λοξώς προς τα επάνω, την παλάμη κάτι θα γινόταν.
- Για τον Κουβέλη και την πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ τι πρέπει να πιστέψει κάποιος; Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα στάση τους στο νομοσχέδιο της εκπαίδευσης, στην τυφλή αντιμνημονιακή τους πορεία και στο εντελώς… αριστερό, «Να μην υπογράψει ο Σαμαράς» θα λέγαμε γιατί όχι; Ένας εκατόνταρχος πάντα χρειάζεται. Μόνο που σ’ αυτόν τον χώρο ευτυχώς «υπάρχει ένα γαλατικό χωριό που αντιστέκεται».
Υστερόγραφο.
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα προς τα έδρανα της Βουλής του «Άρχοντα του σκότους» που παρενδύεται συνδικαλιστής; Φυσικά η «Πάλη» κι ο «Αγώνας» για να μην μειωθούν τα επιδόματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Προφανώς γι αυτόν τον ευαίσθητο πολίτη, που νοιάζεται για το φτωχό λαό, είναι μικρός ο μέσος όρος του κατά κεφαλή κόστους των 21.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ που έφτανε τα 4.500 ευρώ!