Ο Γιώργος Λάνθιμος της νιότης με τον πατέρα του, Αντώνη |
Επικαιρότητα

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο με τις 10 υποψηφιότητες στα Οσκαρ, ο 45χρονος κινηματογραφιστής έχασε τον πατέρα του. Την είδηση της απώλειας του βετεράνου διεθνή μπασκετμπολίστα Αντώνη Λάνθιμου ανακοίνωσε ο ΑΟ Παγκρατίου
Protagon Team

Εχει κάτι από σενάριο κινηματογραφικού δράματος αυτή η είδηση.

Την Τρίτη ο Γιώργος Λάνθιμος πανηγύριζε τις 10 υποψηφιότητες για Οσκαρ της τελευταίας του ταινίας «Η Ευνοούμενη» (εδώ).

Τα επόμενα 24ωρα τα ελληνικά ΜΜΕ θα ανακάλυπταν τη ζωή του σπουδαίου έλληνα κινηματογραφιστή και θα ανίχνευαν -μεταξύ άλλων- το μπασκετικό του παρελθόν καθώς ο 45χρονος σήμερα σκηνοθέτης είχε υπάρξει παίκτης του μπασκετικού Παγκρατίου με μερικές συμμετοχές στην Α1 στη δεκαετία του 1990 –τότε φαινόταν να ακολουθεί με κάποιο τρόπο τα χνάρια του πατέρα του, που είχε υπάρξει ένας σταρ του αθλήματος στα 60s.

Του πατέρα του, Αντώνη Λάνθιμου, βετεράνου διεθνή μπασκετμπολίστα, τον οποίο όμως έχασε την Παρασκευή!

Την ανακοίνωση (εδώ) του θανάτου του Αντώνη Λάνθιμου έκανε ο ΑΟ Παγκρατίου:

«Οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν γεμάτες από το όνομα Λάνθιμος και μας γέμιζαν χαρά για τις επιτυχίες του Γιώργου, του γιου του Αντώνη. Η σημερινή είδηση όμως, πάλι για έναν Λάνθιμο , αυτή την φορά των Αντώνη δεν ήταν το ίδιο χαρμόσυνη.

Με απέραντη θλίψη και βαθύ πόνο αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Αντώνη Λάνθιμο την θρυλική “Γοργόνα” του ΑΟ Παγκρατίου ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας. Ταλαιπωρημένος τον τελευταίο καιρό από προβλήματα υγείας ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι οπλισμένος σίγουρα με την παληκαριά που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή.

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1944 και από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 στελέχωσε τα αγωνιστικά τμήματα της Ένωσης Παγκρατίου , ανακάλυψη και αυτός του Νότη Μαστρογιάννη. Αθλητής με σπάνιες ικανότητες και πολύπλευρο ταλέντο αγωνίστηκε με εξαιρετική επιτυχία στις μεγάλες ομάδες Μπάσκετ και Βόλεϊ του Παγκρατίου χαρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και σπάνιες συγκινήσεις στον κόσμο της ομάδας μας. Ήταν ένας χαρισματικός forward της εποχής με εξαιρετική τεχνική και απαράμιλλη ικανότητα στην διείσδυση και στον αιφνιδιασμό. Η πλαστικότητα της κίνησής του του έδωσε και το προσωνύμιο “Γοργόνα”. Σπουδαίος και ως πετοσφαιριστής κατάφερε να αγωνιστεί την δεκαετία του ΄60 στην Εθνική ομάδα Βόλεϊ.

Στο Παγκράτι αγωνίσθηκε μέχρι το 1977 ενώ στα επόμενα χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του σαν προπονητής για αρκετά χρόνια.

Στην Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών είχε 9 συμμετοχές από το 1964 έως το 1970 πετυχαίνοντας συνολικά 22 πόντους.

Η μνήμη του Αντώνη θα παραμείνει ζωντανή σε όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα..»