O Eυάγγελος Σπανός | YouTube
Επικαιρότητα

Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο πρόεδρος της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός

Ο επικεφαλής των διαγνωστικών κέντρων υπέκυψε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν επί έναν μήνα δίνοντας μάχη με τη νόσο Covid-19. Είναι το Νο 109 θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας
Protagon Team

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» άφησε ο  πρόεδρος της Βιοιατρικής, αλυσίδας διαγνωστικών κέντρων, Ευάγγελος Σπανός, έπειτα από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.  Ηταν 76 ετών και είναι το Νο 109 θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Ευάγγελος Σπανός ήταν από τα πρώτα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη χώρα μας και νοσηλευόταν για σχεδόν έναν μήνα στη ΜΕΘ. Οπως ανέφερε ο «Αθήνα 98,4» η είδηση του θανάτου του, τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου βύθισε σε θλίψη όχι μόνο τους εργαζόμενους του Ομίλου αλλά και ολόκληρο τον ιατρικό κόσμο της χώρας.

Ο Ευάγγελος Σπανός είχε γεννηθεί το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1969, ολοκλήρωσε το PhD του στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, το 1979 στο London University.

Η λειτουργία της Βιοϊατρικής ξεκίνησε το 1981 και πέντε χρόνια αργότερα, το 1986, ο εκλιπών δημιούργησε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.