O Ντάμιαν Ασπιναλ στον δικό του ζωολογικό κήπο, φωτογραφίζεται με τους χιμπατζήδες του | Instagram /damian_aspinall
Επικαιρότητα

Ιδιοκτήτης ζωολογικού: «Σταματήστε να φέρνετε εδώ τα παιδιά σας»

Την επιθυμία και ευχή του σε 25 χρόνια να μην υπάρχει στον κόσμο κανένα πάρκο με άγρια ζώα σε αιχμαλωσία εξέφρασε ο εκατομμυριούχος και κληρονόμος Ντάμιαν Ασπιναλ
Protagon Team

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες στον κόσμο που να θέλουν να κλείσουν το «μαγαζί» επειδή είναι ενσυνείδητοι και ευαισθητοποιημένοι. Ο Ντάμιαν Ασπιναλ όμως, που έχει κληρονομήσει δύο ζωολογικούς κήπους στη Βρετανία, είναι διαφορετικός…

Στόχος του είναι σε 25 χρόνια να βάλουν λουκέτο όλοι οι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο και κανένα ζώο να μη ζει σε αιχμαλωσία, απλώς και μόνο για να γίνεται θέαμα στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Η Βικτόρια Ασπιναλ, αγκαλιά με μία από τις λεοπαρδάλεις του ζωολογικού κήπου της οικογένειας

Μάλιστα, ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια, εξέφρασαν την επιθυμία τους σε δέκα χρόνια να έχει κλείσει ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου, και ελπίζουν να καταφέρουν να απελευθερώσουν τα ζώα και να βάλουν λουκέτο και στους δύο δικούς τους ζωολογικούς κήπους που βρίσκονται στην περιοχή του Κεντ.

H αγάπη του Ασπιναλ για τα ζώα δεν κρύβεται…

«Είμαι υποκριτής και καλωσορίζω το κοινό στο ζωολογικό κήπο που έφτιαξε ο πατέρας μου, με χαρά» λέει ο ίδιος στους Times του Λονδίνου. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει, τα χρήματα που συγκεντρώνει από τα εισιτήρια θα τα χρησιμοποιήσει για την απελευθέρωση των ζώων στην άγρια φύση.

Μάλιστα ήδη έχει επιστρέψει στην Αφρική μαύρους ρινόκερους και άγριους γορίλες και στην Καμπότζη λεοπαρδάλεις. Τελικός του στόχος είναι οι ζωολογικοί του κήποι να μετατραπούν σε κέντρα διάσωσης άγριων ζώων.

«Οι γονείς δεν θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τα ζώα. Ξέρω ότι αυτό που λέω δεν με συμφέρει οικονομικά, όμως αυτή είναι η αλήθεια και έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να γίνει» λέει ο ίδιος στη Daily Mail.

Εξάλλου αυτή δεν είναι η μόνη, ούτε η βασική, πηγή εσόδων του, καθώς τα καζίνα που διαθέτει εκ πατρικής κληρονομίας είναι σωστό «χρυσωρυχείο».