Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

Μετά το τελεσίγραφο του Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τις καταγγελίες για την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid, ο Ανδρέας Τσώλης υπέβαλε την παραίτησή του
Protagon Team

Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης, μετά το τελεσίγραφο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη ότι θα τον παύσει αν δεν παραιτηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσώλης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής καθώς το νοσοκομείο για το οποίο ήταν υπεύθυνος είχε εμφανίσει πολύ υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Covid, η οποία είχε επιβαρυνθεί λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα είχαν υπάρξει και καταγγελίες του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή Μάριου Σαλμά, ο οποίος είπε ότι όταν του ζήτησε εξηγήσεις, εκείνος απάντησε ότι ήταν «απλός λογιστής»!

Έτσι, νωρίτερα το Σάββατο, ο κ. Κοντοζαμάνης στην επίσκεψη του σε υγειονομικές δομές της Πάτρας, όταν ρωτήθηκε για το θέμα είχε πει ότι «είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί τη Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας δεν ήταν από αυτές που είχαν αλλάξει από την τρέχουσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία και είχε δεσμευτεί για ανά εξάμηνο αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε η ΕΡΤ στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Τσώλης, μεταξύ άλλων, ανέφερ:

«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Με αφορμή το αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο νοσοκομείο Αγρινίου κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) έτσι ώστε να αξιολογηθούν τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας.