Είναι γνωστό ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος έχει τον δικό του τρόπο να σχολιάζει την επικαιρότητα. Στα 80 του και έχοντας αποσυρθεί πια από την ενεργό πολιτική, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τη διάθεση να δείξει καμία αυτοσυγκράτηση. Είτε όταν αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα «τσογλάνι» και «μ@λ@κ@», είτε όταν παρατηρεί πως «ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα», είτε τώρα, όταν μιλάει για τον θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
«Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες» είπε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός την Κυριακή σε επεισόδιο με αλβανούς αστυνομικούς στους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ηπειρο.
Ο Κατσίφας έχει εμφανιστεί να κρατάει ένα καλάσνικοφ κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε με την αλβανική αστυνομία. Οι συνθήκες θανάτου του δεν έχουν διαλευκανθεί. Κατά μία εκδοχή, είχε εξοργιστεί όταν οι Αλβανοί του κατέβασαν την ελληνική σημαία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και ειδικό κλιμάκιο της αλβανικής αστυνομίας τον καταδίωξε και τον σκότωσε όταν εκείνος άρχισε να πυροβολεί.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Πάγκαλος αμφισβήτησε και το θέμα της σημαίας. Παρατήρησε ότι «αυτός ο ο νέος πήγε να βάλει την ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας».
Κατά τα άλλα, σχολιάζοντας τις προκλήσεις των Τούρκων για το Αιγαίο, τις χαρακτήρισε «πάγιες» συμπληρώνοντας ότι «απλά εμείς το ξεχνάμε γιατί είμαστε η χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς. Έχουμε φαιδρό πνευματικό κόσμο συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».
Και πρόσθεσε: «Εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του 3ου κόσμου οπού σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς να τους πει κανείς κάτι».
«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε.