| YouTube
Επικαιρότητα

Πυρά από την αντιπολίτευση για το Freedom Pass – Πώς απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος

«Οποιος διαφωνεί, να μας πει εάν διαφωνεί με το να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη και παρέπεμψε τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε μεταγενέστερο στάδιο
Protagon Team

Με σχόλια για «δωράκια» και «χαρτζιλίκια» στους νέους και κατηγορίες περί απόπειρας εξαγοράς τους με πρόσχημα τον εμβολιασμό, υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ ως δέλεαρ για τους νέους 18 – 25 ετών ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά της  Covid-19.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλά για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» που προκαλεί και προσβάλλει τους ίδιους τους νέους.

Κάνοντας λόγο για «φθηνό κόλπο», ο πρώην υπουργός Παιδείας αξιώνει μεταξύ άλλων την ικανοποίηση διάφορων αιτημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως να δοθεί πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα σε όλους τους νέους, να αποσυρθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση  και να γίνει δεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα πανεπιστήμια των παιδιών που έχασαν τον ένα ή τους δύο γονείς τους την περίοδο της πανδημίας!

Για «ομολογία αποτυχίας» της κυβέρνησης στο μέτωπο των εμβολιασμών κάνει λόγο με τη σειρά του το Κίνημα Αλλαγής, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ότι αφού «δεν έπεισαν για τον εμβολιασμό, καταφεύγουν τώρα στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους».

Αν και χαιρέτισε την πρωτοβουλία με το Freedom Pass, o επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, έκρινε πως είναι πάρα πολύ λίγο, είναι πάρα πολύ αργά, και γίνεται μόνο για να συγκαλυφθεί -όπως είπε- το γεγονός ότι  έχει πάει πίσω το θέμα του εμβολιασμού.

Πρόκειται, είπε, για σπασμωδική κίνηση για να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν και πρότεινε η προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση όλων των ευάλωτων, και όχι μόνο των νέων.

«Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία. Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης», σχολίασε το ΚΚΕ.

Με την παρατήρηση ότι «θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού των νέων», απάντησε στα «πυρά» της αντιπολίτευσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Οποιος διαφωνεί, να μας πει εάν διαφωνεί με το να χτίσουμε νωρίτερα το τείχος ανοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος και παρέπεμψε τη συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αντίθετα, τόνισε, άμεσα θα γίνουν ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση και τα κίνητρα σε εμβολιασμένους, προκειμένου να κινούνται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους έντονου συγχρωτισμού.

«Το όπλο που μας θωρακίζει είναι ο εμβολιασμός. Οποιος δεν εμβολιαστεί κινδυνεύει… Αυτήν τη στιγμή η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Εξαίρεση υπάρχει σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν υπάρχει συγχρωτισμός», επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος.