Ο σκηνοθέτης της ταινίας «ο Αστακός». Γιώργος Λάνθιμος | IAN LANGSDON / EPA
Επικαιρότητα

Υποψήφιος για τα βραβεία BAFTA 2016 ο «Αστακός»

H «παράξενη» ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, το ερωτικό «Κάρολ» αλλά και το φαινόμενο «Πόλεμος των Αστρων» διεκδικούν μερικά από τα βρετανικά βραβεία «Οσκαρ» - Όλες οι υποψηφιότητες
Protagon Team

Το πολυσυζητημένο ρομαντικό δρόμα με τίτλο «Κάρολ» (Carol ,2015) του Τοντ Χέινς και το καλογυρισμένο βιογραφικό θρίλερ «Γέφυρα των Κατασκόπων» (Bridge of Spies, 2015) του Στίβεν Σπίλμπεργκ πρωταγωνιστούν στις υποψηφιότητες των βραβείων BAFTA για το 2016. Στα βρετανικά «Οσκαρ», οι δύο ταινίες των Χέινς και Σπίλμπεργκ που απασχόλησαν κοινό και κριτικούς την χρονιά που μας πέρασε έχουν από 9 υποψηφιότητες.

Τα BAFTA (British Academy Film Awards) είναι τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που απονέμονται κάθε χρόνο από το σύλλογο British Academy of Film and Television Arts για επιτεύγματα στο χώρο του κινηματογράφου

H ταινία «Κάρολ» είναι υποψήφια για 9 βραβεία / Facebook

Στη λίστα των φετινών βραβείων βρίσκουμε και την υποψηφιότητα του δικούς μας Γιώργου Λάνθιμου που με την τελευταία του ταινία «ο Αστακός» κατάφερε να αποσπάσει μερικά ενθουσιώδη σχόλια από τους κριτικούς της μεγάλης οθόνης. Το πνευματικό τέκνο του έλληνα σκηνοθέτη συμμετέχει στην κατηγορία του βρετανικού φιλμ. Ετσι μετά το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες, η σουρεαλιστική ταινία του Λάνθιμου μπαίνει δυνατά στη μάχη για μια ακόμα διεθνή διάκριση.

Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες, αρκετές συμμετοχές (8) κατάφερε να εξασφαλίσει η ταινία The Revenant με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την προσοχή των κριτικών κατάφερε να αποσπάσει και η φουτουριστική περιπέτεια «Mad Max» που απέσπασε 7 υποψηφιότητες. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι για την ταινία «Πόλεμος των Αστρων» η οποία προκάλεσε παγκόσμια φρενίτιδα, η ακαδημία επιφύλαξε μόλις 4 υποψηφιότητες.

Η ταινία «Η γέφυρα των κατασκόπων» με τον Τομ Χανκς / Facebook

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα βραβεία θα γίνουν στις 14 Φεβρουαρίου στο Royal Opera House του Λονδίνου.

Αναλυτικά όλες οι υποψηφιότητες:

Καλύτερης Ταινίας

Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας

Καλύτερου Ντεμπούτου από Βρετανό σεναριογράφο, σκηνοθέτη ή παραγωγό

Ξενόγλωσσης Ταινίας

Ντοκιμαντέρ

Ταινίας Animation

Σκηνοθεσίας

Πρωτότυπου Σεναρίου

Διασκευασμένου Σεναρίου

Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας

Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Β’ Ανδρικού Ρόλου

Β’ Γυναικείου Ρόλου

Καλύτερης Μουσικής

Φωτογραφίας

Μοντάζ

Σκηνικών

Κοστουμιών

Μακιγιάζ και μαλλιών

Ηχου

Ειδικών Εφέ

Ανερχόμενου ταλέντου