Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, όπου είδε το Super Bowl | REUTERS/Yuri Gripas
Επικαιρότητα

Ο Τραμπ κατάφερε να πει μπράβο σε λάθος Πολιτεία για τη νίκη στο Super Bowl

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς θριάμβευσαν στον τελικό του αμερικανικού φούτμπολ όμως το Κάνσας Σίτι δεν είναι και από την πολιτεία του Κάνσας, αλλά από το Μιζούρι, κάτι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε να μη γνωρίζει
Protagon Team

Το σόου της Τζένιφερ Λόπεζ και της Σακίρα οπωσδήποτε επισκίασε τον τελικό του αμερικανικού φούτμπολ για τους εκτός Αμερικής, αλλά στο νήμα ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε αισθητή την παρουσία του.

Μόλις έληξε ο σπουδαίος αγώνας (τον είδε από την κατοικία του στη Φλόριντα) έσπευσε να συγχαρεί τους Κάνσας Σίτι Τσιφς που κέρδισαν τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς. Εγραψε, λοιπόν, στο Twitter ότι αντιπροσώπευσαν επάξια «τις ΗΠΑ και τη μεγάλη Πολιτεία του Κάνσας».

Μόνο που οι Τσιφς δεν είναι από το Κάνσας. Από μια παραξενιά της γεωγραφίας των ΗΠΑ, το Κάνσας Σίτι είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην Πολιτεία του Μιζούρι, όπου βρίσκεται και η έδρα των Τσιφς.

Ο Τραμπ γρήγορα έσβησε το tweet και ανέβασε ένα σωστό.

Φυσικά, η γκάφα δεν πέρασε απαρατήρητη.

Το Twitter κατακλύστηκε από οργισμένα αλλά και ειρωνικά σχόλια για τον αγεωγράφητο πρόεδρο, γράφει ο Guardian. Πολλοί θυμήθηκαν και τους χάρτες που ζωγράφιζε ο Τραμπ όταν έδειχνε την πορεία του τυφώνα Ντόριαν.

Θα έλεγε κανένας ότι το tweet ήταν το αποκορύφωμα μιας βραδιάς που είχε και αρκετό Τραμπ εκτός από φούτμπολ. Πριν από τον αγώνα μεταδόθηκε η συνέντευξή του στο Fox, όπου χλεύασε τους αντιπάλους του, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα υπολογίζεται ότι ξόδεψε πάνω από 11 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις – είναι βέβαια και εκλογική χρονιά.