Μέχρι τώρα, συνηθίζαμε να βλέπουμε να κάνουν τον γύρο του κόσμου –προκαλώντας μάλιστα συζητήσεις επί συζητήσεων για θέματα μητρότητας, δημόσιου θηλασμού κλπ– φωτογραφίες γυναικών πολιτικών που καμιά φορά έφερναν τα παιδιά «στη δουλειά» –σε συνεδριάσεις κοινοβουλίων δηλαδή. Αλλοτε τα θήλαζαν, άλλοτε τα κοίμιζαν, τα είχαν μαζί τους.
Στη Νέα Ζηλανδία περάσαμε σε ένα νέο επίπεδο. Η εικόνα του Τρέβορ Μάλαρντ, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Ζηλανδίας και υψηλόβαθμου στελέχους των Εργατικών, να ταΐζει με μπιμπερό ένα μωρό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου προκάλεσε αίσθηση και θαυμασμό.
Ο ίδιος ο Τρέβορ Μάλαρντ σχολίασε με χιούμορ πως «συνήθως τη θέση του προέδρου της Βουλής καταλαμβάνει ένας από τους προεδρεύοντες του Σώματος, αλλά σήμερα ένας VIP πήρε τη θέση μαζί μου».
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον –και ένα δείγμα του πόσο ανεκτική και ανοικτή κοινωνία είναι η Νέα Ζηλανδία– είναι ότι το μωρό είναι το παιδί που απέκτησε ο βουλευτής των Εργατικών Ταμάτι Κόφεϊ μαζί με τον επί οκτώ χρόνια σύζυγό του, Τιμ Σμιθ. Το μωράκι γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα στις 10 Ιουλίου, ύστερα από πολλές προσπάθειες του ζευγαριού να αποκτήσουν παιδί ως γκέι ζευγάρι.
Ο Κόφεϊ επέστρεψε την Τετάρτη από άδεια πατρότητας στα βουλευτικά του καθήκοντα και έφερε και τον μικρό γιο του στο κοινοβούλιο στο Γουέλινγκτον. Ο μικρούλης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους άλλους βουλευτές.
Ο πρόεδρος του Σώματος Τρέβορ Μάλαρντ αποφάσισε μάλιστα να τον πάρει στην αγκαλιά του κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Μάλιστα, όπως σημειώνει το CNN, βίντεο έδειξαν τον πρόεδρο να κοιμίζει το μωρό και σε ένα σημείο να προειδοποιεί έναν ομιλητή ότι ο χρόνος του τελειώνει –για να… συμφωνήσει ο μικρούλης με ένα ρέψιμο.
Η ίδια η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, έγινε πέρυσι η πρώτη ηγέτης που αποκτά παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επέστρεψε στα καθήκοντά της, ενώ ο σύντροφός της, Κλαρκ Γκέιλορντ, έμεινε σπίτι για να μεγαλώσει το παιδί. Τον Σεπτέμβριο του 2018 έφερε το μωρό στην αίθουσα της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της Συνόδου Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα.