Το όρυγμα Στίρφακας | Kentriki Odos S.A.
Επικαιρότητα

Ο νότιος Ε65 «αλλάζει τον χάρτη» των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα

Σε ένα χρόνο από σήμερα ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας θα «ενώνει» τη Λαμία με τα Τρίκαλα - Η εταιρεία δημοσίευσε και σχετικό βίντεο
Protagon Team

Στο 61,8% του έργου έφτασε τον Δεκέμβριο η πρόοδος των εργασιών κατασκευής του Νότιου Τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε 65). Πρόκειται για τα πρώτα 32 χλμ από τον Νότο προς τον Βορρά του έργου που «αλλάζει τον χάρτη» των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα.

Η γέφυρα στο όρυγμα Στρίφακας

Η παράδοση του τμήματος αυτού στην κυκλοφορία αναμένεται να γίνει σε ένα χρόνο από σήμερα, στα τέλη δηλαδή του 2021. Τότε θα ενωθεί με το τμήμα που ήδη λειτουργεί, από την Ξυνιάδα έως τα Τρίκαλα. Στην επόμενη φάση του έργου, ο αυτοκινητόδρομος θα ενωθεί με την Εγνατία Οδό.

Η γέφυρα στον Σπερχειό ποταμό

Η εταιρεία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας δημοσίευσε μάλιστα σχετικό βίντεο όπου αναδεικνύεται η πρόοδος των εργασιών από τον περασμένο Ιούλιο έως τις ημέρες μας. Το βίντεο αποτελεί ταξίδι στα 3 εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό το υπό κατασκευή τμήμα, από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ., λίγο πριν από τη Λαμία) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας,  (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).

Ο ανισόπεδος κόμβος της Λαμίας

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,6 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους.

Το 12ο Χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου

Σε επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 71,7%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 49,6% και οι χωματουργικές εργασίες 54,8%. Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νοτίου Τμήματος είναι 36 μήνες.