Ο Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του, Μαρία Σερνέλα Καπέλο, περιμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο | Palazzo Chigi Press Office/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Ο Μάριο Ντράγκι, περιμένοντας τη σειρά του να εμβολιαστεί

Ο 73ετής πρωθυπουργός της Ιταλίας εμβολιάστηκε στη Ρώμη, κάνοντας μάλιστα το εμβόλιο της AstraZeneca μαζί με τη σύζυγό του
Protagon Team

Περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του ανάμεσα σε άλλους πολίτες στο εμβολιαστικό κέντρο «Τέρμινι» στη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι εμβολιάστηκε το πρωί της Τρίτης, κάνοντας μάλιστα το εμβόλιο της AstraZeneca.

O 73ετής Ντράγκι και η συνομήλικη σύζυγός του Μαρία Σερενέλα Καπέλο εμβολιάστηκαν το πρωί κατά του κορονοϊού στο κέντρο εμβολιασμού που έχει στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

Ο Μάριο Ντράγκι και η Μαρία Σερενέλα Καπέλο στο βάθος περιμένουν τη σειρά τους (Palazzo Chigi Press Office/Handout via REUTERS)

H επιλογή του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν ήταν τυχαία από τον Μάριο Ντράγκι. Τούτο διότι η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που προ δύο εβδομάδων είχαν αποφασίσει την αναστολή χρήσης του, εξαιτίας κάποιων, αβάσιμων όπως αποδείχτηκαν, αναφορών περί θρομβώσεων.

Η Ιταλία επανεκίνησε τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ). Πολλοί μάλιστα είχαν διατυπώσει τη θεωρία ότι η Ρώμη είχε παρασυρθεί στην απόφαση για αναστολή των εμβολιασμών από τη γερμανική κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, που συνέχισαν κανονικά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.