Επικαιρότητα

Νέα άδεια παίρνει αύριο ο Κουφοντίνας

Τρεις μήνες μετά την πολυσυζητημένη έξοδό του από τον Κορυδαλλό ο αρχιεκτελεστής της 17Ν, θα βγει ξανά από τις φυλακές με νέα 48ωρη άδεια το πρωί της Παρασκευής
Protagon Team

Τρεις μήνες. Τόσοι πέρασαν από εκείνη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2017 οπότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασθείς για τις δολοφονίες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», βγήκε από τον Κορυδαλλό κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος για ολιγοήμερη άδεια.

Παρά τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και την οργή των συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα, ο αμετανόητος αρχιεκτελεστής της 17Ν αναμένεται να βγει ξανά αύριο, Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, πάλι για μια 48ωρη άδεια. Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα της 17Ν.

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ είχε εκφράσει την ενόχληση των ΗΠΑ για τις άδειες στον Κουφοντίνα.

«Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε ο αμερικανός διπλωμάτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης», δήλωσε αλλά συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων».

Σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό, όσο περνάει ο καιρός, ο Κουφοντίνας θα δικαιούται όλο και μεγαλύτερες άδειες από τις φυλακές.

Η είδηση της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα προκάλεσε όπως αναμενόταν την αντίδραση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε χάσει τον σύζυγό της, τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη από το περίστροφο του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Την αντίθεσή του με τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

«Σε αυτό το ζήτημα ήμουν πάντοτε επιφυλακτικός» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά, ως άνθρωπο, με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας».