Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν και την κορούλα τους Μαξ | REUTERS/Courtesy of Mark Zuckerberg/Handout
Επικαιρότητα

Μετά το Facebook ο Ζάκερμπεργκ εφηύρε το «κουτί ύπνου»

Ο λόγος για τη συσκευή που σχεδίασε αποκλειστικά για τη συζυγό του Πρισίλα, προκειμένου να τη βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας
Protagon Team

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, βιώνουν τις χαρές της γονικής μέριμνας, συμπεριλαμβανομένης όμως και της στέρησης του ύπνου. «Από τότε που κάναμε παιδιά, η Πρισίλα δυσκολεύεται να κοιμηθεί» ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook την περασμένη Κυριακή σε μια ανάρτησή του στο (αδελφό) Instagram.

Το διάσημο ζευγάρι έχει δύο κοριτσάκια. Σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε ο Ζάκερμπεργκ με τους 5,1 εκατ. ακολούθους του, η σύζυγός του σηκώνεται διαρκώς μέσα στη νύχτα για να δει αν υπάρχει περίπτωση να έχουν ξυπνήσει τα παιδιά. Βλέποντας όμως την ώρα αγχώνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Προκειμένου λοιπόν να τη βοηθήσει, ο Ζάκερμπεργκ χρησιμοποίησε τις ικανότητες του μηχανικού για να σχεδιάσει ένα «κουτί ύπνου». Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε αν η Πρισίλα κοιμάται μέσα στο κουτί, η απάντηση είναι όχι.

Η συσκευή, που τοποθετήθηκε στο κομοδίνο της, εκπέμπει ένα «πολύ αχνό φως» μεταξύ των ωρών 6 π.μ. και 7 π.μ. για να την ενημερώσει ότι είναι ώρα να σηκωθεί. Σε περίπτωση που το φως είναι σβηστό, η Τσαν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχη γνωρίζοντας ότι έχει χρόνο χωρίς να χρειαστεί να ελέγξει την ώρα.

«Η δημιουργία μιας συσκευής που θα βοηθήσει τη σύντροφό μου να κοιμηθεί καλύτερα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορώ να σκεφτώ για να εκφράσω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου» γράφει μεταξύ άλλων ο Ζάκερμπεργκ.

Ο δρ Ντέιντρε Κόνροϊ, διευθυντής του προγράμματος Συμπεριφοράς Υπνου του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, δήλωσε ότι τα προβλήματα ύπνου μεταξύ των νέων γονέων είναι κοινά. «Οι νέοι γονείς ελέγχουν τα τηλέφωνά τους συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας» είπε ο Κόνροϊ. «Οταν ελέγχετε την ώρα, ενεργοποιείται μια ροή ανησυχιών που εν τέλει προκαλεί άγχος και κατά συνέπεια, αϋπνία».

Η απλή δημιουργία του Ζάκερμπεργκ θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους με προβλήματα ύπνου. Περίπου το 30% του πληθυσμού έχει κάποια δυσκολία στον ύπνο, σύμφωνα με τον Κόνροϊ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook σύμφωνα με το CNN αποφάσισε να δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με το νέο αυτό gadget σε περίπτωση που κάποιος άλλος επιχειρηματίας θέλει να αξιοποιήσει την ιδέα του και να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή «κουτιών ύπνου». Κουτιά ύπνου για όλους λοιπόν!