Ετσι θα ήταν οι νέου τύπου ταυτότητες πριν ακυρωθεί ο διαγωνισμός τους |
Επικαιρότητα

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τα νέα δελτία να περιέχουν δεδομένα απαραίτητα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
Protagon Team

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες ώστε να προκηρυχθεί νέος με διαφορετικές προδιαγραφές.

Τα νέα δελτία θα περιλαμβάνουν όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, προσθέτει το υπουργείο.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει ότι «με τη νέα ηλεκτρονική “κάρτα του πολίτη” η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι, σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες, ο διαγωνισμός που ακυρώθηκε και η υλοποίηση του έργου θα στοίχιζαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 15ετίας. Το κόστος έκδοσης για τον πολίτη δεν θα υπερέβαινε τα 7 ευρώ, συν τα έξοδα των φωτογραφιών. Δεν είναι σαφές εάν το τίμημα θα επανυπολογιστεί με βάσει τις νέες προϋποθέσεις σχεδίασης.