Protagon A περίοδος

Με ποιους είναι οι χρυσαυγίτες στην Ουκρανία;

Στην ιστοσελίδα τους, υποστηρίζουν την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, και τους αστυνομικούς. Όμως τα «αδέρφια» τους, βρέθηκαν απέναντι. 

testSO

Στα γεγονότα της Ουκρανίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος των πολιτών, εκείνοι που υπήρξαν οι πιο βίαιοι, στρατιωτικά ντυμένοι, οπλισμένοι και στην πρώτη γραμμή, ασκώντας απίστευτη βία ενάντια στους αστυνομικούς (όσο αυτοί δεν ήταν οπλισμένοι), και που μετέτρεψαν την πρωτεύουσα, Κίεβο, σε εμπόλεμη ζώνη και πόλη φάντασμα, ήταν οι νεοναζί του ακροδεξιού «ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ». Αυτή είναι η μια αλήθεια που στη Δύση είναι κοινό μυστικό. Η άλλη, παραδεκτή αλήθεια, είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, στην πλατεία «Ανεξαρτησίας» στο Κίεβο, δεν ήταν φασίστες και ναζί. Οι τελευταίοι, όμως, έστησαν το δικό τους σκηνικό διχασμού και αίματος, που ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα. Προς το παρόν, δείχνει να τα έχουν καταφέρει και η χώρα να οδεύει προς πλήρη διχασμό.

Ας τα αφήσουμε αυτά, όμως, για τους πιο ειδικούς και το μέλλον. Εκείνο που μας έκανε σοβαρή εντύπωση, ήταν η στάση των ελλήνων ναζί. Σε αυτή τη φάση, οι συγκεκριμένοι, δείχνουν να τα έχουν τελείως χαμένα. Όχι και ανεξήγητο, αν σκεφτούμε πως είναι ένα γκρουπ ανθρώπων που λειτουργούν υπό την απόλυτη εξουσία του Αρχηγού. Με δεδομένο ότι αυτός βρίσκεται στη φυλακή, υπάρχει εμφανής σύγχυση. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, στην ιστοσελίδα τους, υποστηρίζουν την (αποπεμφθείσα) κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, και τους αστυνομικούς. Που όλοι μαζί, βέβαια, κατηγορούνται για τους νεκρούς και ήδη υπάρχουν οι πρώτες συλλήψεις. Γράφουν συγκεκριμένα, σε κείμενο με τίτλο «Οι σιωνιστές και το ΝΑΤΟ επιζητούν λουτρό αίματος στην Ουκρανία»: «Η πλειοψηφία του ουκρανικού λαού συμπαρίσταται στους αστυνομικούς του Κιέβου, που υπερασπίζονται την ειρήνη, τη σταθερότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας τους, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση, σε όλα τα πιθανά επίπεδα κλιμάκωσης, της Ρωσίας και των Εθνικιστών της Ευρώπης».

Δυο υποθέσεις μπορεί να γίνουν. Είτε δεν έχουν επικοινωνία με τους ομοϊδεάτες Ουκρανούς νεοναζί, είτε, ευρισκόμενοι οι ίδιοι στα «σχοινιά», μετά τις νέες διώξεις και αποκαλύψεις, που ουσιαστικά (για άλλη μια φορά) τους εμφανίζει με το κανονικό τους πρόσωπο, αυτό της ένοπλης οργάνωσης, παίζουν το «φθηνό» και συνηθισμένο προπαγανδιστικό τους παιχνίδι, θέλοντας να δείξουν το πρόσωπο του νομοταγούς «κόμματος». Το δεύτερο σενάριο, μοιάζει πιο πιστευτό. Και μιας και ο λόγος για τις διεθνείς σχέσεις των ναζί, συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι το γερμανικό ιδεολογικό αδελφάκι τους, αναφέρει τη FYROM ως Μακεδονία. Δείχνει πως, στον βωμό της κοινής εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, κάτι τέτοιοι, ουδόλως ενοχλούν τους Έλληνες ναζί.