Protagon A περίοδος

Η γνώση της ημέρας: Ε, όχι ρε Πούτιν μου

Έχω γίνει η σκιά του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τον παρακολουθώ διαβάζοντας ό,τι πέσει στα χέρια μου για αυτόν, μαζεύω φωτογραφίες του και έχω συλλογή από τα αναρίθμητα κατορθώματά του γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που λέμε εδώ στην Ελλάδα «περιπτωσάρα».

Αλκης Γαλδαδάς

Έχω γίνει η σκιά του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τον παρακολουθώ όπου πηγαίνει και όπου εμφανίζεται. Ούτε εκείνος φυσικά ούτε οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας το γνωρίζουν. Μέχρι σήμερα βέβαια που το ομολογώ δημόσια εδώ από το protagon.gr. Τον παρακολουθώ διαβάζοντας ό,τι πέσει στα χέρια μου για αυτόν, μαζεύω φωτογραφίες του και έχω συλλογή από τα αναρίθμητα κατορθώματά του γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που λέμε εδώ στην Ελλάδα «περιπτωσάρα».

Δεν θυμάμαι άλλον πολιτικό να προσπαθεί τόσο πολύ να φανεί ότι είναι πιο μεγάλο μέγεθος από ό,τι τον έπλασε η Φύση. Το είδα να παραμερίζει με άπειρη προσοχή το χώμα και να αποκαλύπτει κάποιο εύρημα σε αρχαιολογικές ανασκαφές  βαλμένο εκεί από πριν για να το βρει ο γίγαντας αυτός (και οι κάμερες να έχουν ανάψει φυσικά). Το έχω σε φωτογραφία να περπατάει στην άκρη μιας λίμνης με στρατιωτική περιβολή αλλά γυμνός από τη μέση και επάνω (πείτε μου ποιόν άλλο πολιτικό θυμόσαστε να έχει βγάλει τέτοια φωτογραφία) ενώ είναι γνωστό ότι δεν φωτογραφίζεται όρθιος δίπλα σε άλλος πολιτικούς διότι η Φύση τον θέλησε δυναμικό μεν αλλά κομμάτι κοντό (το μπόι φαίνεται πως δεν αγοράζεται ακόμη).

Εδώ δεν πρόκειται για την κλασική έφεση του πολιτικού να φουσκώσει σαν το κέικ μέσα από γνωστές διεργασίες προβολής. Ο άνθρωπος θέλει να κυβερνήσει χωρίς αντιπολίτευση και αμφισβήτηση για τα επόμενα 12 χρόνια μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και δεν είναι μόνον ότι κάνει το παν για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές την Κυριακή με το κόμμα του «των κλεφτών και απατεώνων» όπως είναι πιο γνωστό πλέον στη Ρωσία. Είναι ότι ξαναφέρνει τη Ρωσία, μια χώρα που θα μπορούσε να είναι το ανάχωμα στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που μεθοδεύονται από τον άξονα Ηνωμένων Πολιτειών-Αγγλίας, στην εποχή των Τσάρων και των μυθιστορημάτων του Ντοστογιέφσκι.

Και δεν θα απασχολούσα τους αναγνώστες μου με τη μονομανία μου αυτή για έναν (ακομη) κομπλεξικό πολιτικό. Αλλά είναι που ακούω μερικές φορές ανθρώπους εδώ να μιλούν με θαυμασμό ακόμη και ελπίδα για τον Βλαντίμιρ. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες προβλήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ η κωμωδία «Ο Σαμαράς και ο Πούτιν». Μας πήραν τα μυαλά οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας για το άνοιγμα που πέτυχε ο μελλοντικός πρωθυπουργός. Εγώ πάντως, από όσα γνωρίζω, με τους Ρώσους συμβαίνουν τα εξής:

Τι έχουμε να περιμένουμε από τις ρωσικές εκλογές της Κυριακής; Τίποτα, κι ας φαντασιώνονται οι παρατρεχάμενοι του κ. Σαμαρά ότι βρήκαν το δρόμο για την καρδιά της ρωσικής αρκούδας. Το ότι έμειναν για 75 ολόκληρα λεπτά μαζί Σαμαράς και Πούτιν, πέρα δηλαδή από τον προγραμματισμένο χρόνο, όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, δεν είναι και τόσο καλό όσο θέλησαν ναμας το παρουσιάσουν.