Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης | Υπ. Υγείας
Επικαιρότητα

Κικίλιας: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τον κορονοϊό»

Κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας, αλλά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού
Protagon Team

Την κρισιμότητα των επόμενων ημέρων και εβδομάδων σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και συλλογική ευθύνη.

Κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Εβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός ζήτησε «να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Επισήμανε ακόμη την ανάγκη «να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν απ’ αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας».

Οπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να διαπιστώσει από κοντά πώς εφαρμόζεται στην πράξη «το σχέδιο που ζητάμε να εφαρμοστεί μαζί με τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών».

«Είδα ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες κι έτσι πρέπει να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους γιατρούς και το σύνολο του προσωπικού.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η επίσκεψή του καταδεικνύει και «την ιδιαίτερη αξία και σημασία του νομού Εβρου». Είναι κατανοητό, τόνισε, «ότι ο Εβρος αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί» και διαβεβαίωσε ότι «όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει αυτό, όλη η Ελλάδα συμπάσχει μαζί σας και όλη η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθειά σας εδώ».