Επικαιρότητα

Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 40-44

«Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά o υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα κάθε ημέρα σπάει ρεκόρ, ενώ από τον Μάιο θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση
Protagon Team

Νωρίτερα, εντός της Μ. Τετάρτης, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως και οι 30ρηδες (30-39), θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά στο εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά o κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι εντός της ημέρας σπάει το φράγμα των 3.000.000 εμβολιασμών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών, καθώς, όπως είπε, από τις 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα.

Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τόνισε ο υπουργός, ο οποίος μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39, με το εμβόλιο της AstraZeneca, και γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων ωρών ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44, πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της Επιτροπής Εμβολιασμών που οργανώνει την προτεραιοποίηση της όλης διαδικασίας. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός.