Επικαιρότητα

Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου πανηγυρίζουν για την… ήττα: «αυτό κατακτήσαμε!»

Στον απολογισμό της εκλογικής μάχης της 26ης Μαΐου που έκαναν στο Ιnstagram, αμφότερες επιχειρούν να εστιάσουν στα θετικά -αν υπάρχουν- της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας συνειδητά να συμπεριλάβουν στα κείμενά τους τη λέξη ήττα...
Protagon Team

Πού να είχαν κερδίσει κιόλας! Με αναρτήσεις τους στο Instagram, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ραλλία Χρηστίδου έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην ολοκλήρωση της παρουσίας τους στις εκλογές (δημοτικές και ευρωεκλογές αντίστοιχα)  και παρά τη συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλησαν να αναδείξουν τη θετική πτυχή – αν υπάρχει βέβαια- της συντριβής.

Αμφότερες διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών για πρώτη φορά, χωρίς ωστόσο να εκπληρώσουν τις προσδοκίες του κομματικού μηχανισμού.

Ειδικά για την Κατερίνα Νοτοπούλου, που την παρουσίαζαν ως (δήθεν) αυθεντικό εκφραστή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων στη Θεσσαλονίκη, η τέταρτη θέση στην οποία κατετάγη με μόλις 13,52%, κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό για την πρώην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης που ως υποψήφια είχε παρελάσει από όλες τις κακοστημένες φιέστες της κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα.

Και όμως! Η ίδια η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, στην απολογιστική ανάρτησή της στο Instagram, κατάφερεε να εντοπίσει «μία από τις πρώτες θέσεις» που κατέκτησε, και με εντυπωσιακή αυταρέσκεια πανηγύρισε γράφοντας:

«Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”, που με τιμή εκπροσωπώ, η μόνη προοδευτική επιλογή, κατακτά μία από τις πρώτες θέσεις καταλήγοντας ισοδύναμα σε επτά έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας σημαντικά τη δύναμή μας».

«Συγχαίρω όσους τελικά περνούν στο Β’ Γύρο των Δημοτικών Εκλογών», προσθέτει για τους αντιπάλους της και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της!

Οπως ήταν επόμενο, λέξεις όπως ήττα, αποτυχία κ.α. τέτοια κακόηχα, δεν θα μπορούσαν να έχουν θέση στο κείμενο της κυρίας Νοτοπούλου, που συνοδεύεται από μία φωτογραφία της στα ροζ.

Μία ανάλογου περιεχομένου και ύφους ανάρτηση επεφύλαξε για τους φίλους (δικούς της και του ΣΥΡΙΖΑ) και ψηφοφόρους της, και η Ραλλία Χρηστίδου, που πήρε τη 14η θέση ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σίγουρα δεν περιμέναμε τα χθεσινά αποτελέσματα των εκλογών», ομολογεί. «Ξέρω ότι ήταν μια μέρα δύσκολη, μια μέρα που μας έκανε να σκεφτούμε πολλά. Να αναγνωρίσουμε ότι πολιτικοί μας αντίπαλοι είχαν μια σαφή νίκη. Να σκεφτούμε ποιοί συμπολίτες ψήφισαν, ποιοί απείχαν, ποιοί έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας στις επιλογές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ποιοί επιμένουν στην αντισυστημική ψήφο και γιατί, να σκεφτούμε τί έφταιξε και κυρίως τί πρέπει να αλλάξει…Όλες και όλοι νομίζω πως ξέρουμε μέσα μας».

«Ο πόλεμος όμως δεν έχει χαθεί», υποστηρίζει και εστιάζοντας με τη σειρά της και εκείνη σε κάτι θετικό από τη συντριπτiκή ήττα του κόμματός της, σημειώνει με ικανοποίηση πως «κρατήσαμε τις δυνάμεις των 6 εδρών στην ευρωβουλή».

«Για αυτό φίλες και φίλοι Δεν απογοητευόμαστε», καταλήγει η τραγουδίστρια που δοκίμασε τις δυνάμεις της στον στίβο της πολιτκής ως υποψήφια για την Ευρωβουλή.