Σε χαλαρό κλίμα η συνάντηση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων με την ηγεσία του υ πουργείου Εσωτερικών | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Συμφώνησαν για τη Β’ Αθηνών, διαφωνούν στα άλλα

Στην πρόσκληση του υπ. Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη δεν ανταποκρίθηκαν ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων, αλλά το παρών έδωσαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Πού συμφώνησαν και γιατί διαφωνούν
Protagon Team

Ναι μεν αλλά είπαν στον Πάνο Σκουρλέτη οι εκπρόσωποι των κομμάτων που προσήλθαν τελικά στη συνάντηση με τον υπουργό για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και του υπολοίπου Αττικής.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης επανέλαβε για μία ακόμη φορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνοδευθεί η αλλαγή για το σπάσιμο της Β’ Αθηνών με τη ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει ότι πρόκειται για δύο ανόμοια θέματα και κατά συνέπεια η σύνδεσή τους μοιάζει να είναι καταχρηστική, στη συνάντηση της Πέμπτης έδειξε λιγότερο αδιάλλακτος, λέγοντας για την πρόταση της ΝΔ ότι είναι κάτι που «πρέπει να το εξετάσουμε με εμπεριστατωμένο τρόπο».

Ζήτησε πάντως από όλα τα κόμματα να μην υπονομεύουν την κατάτμηση της Β’ Αθηνών «με προφάσεις εν αμαρτίες», αλλά και να στηρίξουν τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο (απλή αναλογική).

Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν μπορεί να γίνουν με όρους συνδιαλλαγής, παρατήρησε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπουλου, που παρουσίασε το συνολικό σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, αναλογικότερο εκλογικό σύστημα και τις ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά κομμάτων.

H Ευη Χριστοφιλοπούλου -δεξιά στη φωτογραφία- και ο Γιώργος Αμυράς – αριστερά- συνομιλούν με τον Πάνο Σκουρλέτη στο περιθώριο της συνάντησης/ INTIMEnews

Στο θέμα του εκλογικού μπόνους στάθηκε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ξεπερνά τις 35 έδρες για το πρώτο κόμμα (από 50 που είναι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο).

Στη συζήτηση δεν προσήλθαν  ΚΚΕ και Ένωση Κέντρων, ενώ από την πρόσκληση Σκουρλέτη είχε εξαιρεθεί η Χρυσή Αυγή.