Η Ελοντί Κλοβέλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 πήρε το ασημένιο μετάλιο στο μοντέρνο πένταθλο | Reuters
Επικαιρότητα

Αυτή η γαλλίδα αθλήτρια είχε συμπτώματα κορονοϊού μετά από Αγώνες στη Γουχάν τον Οκτώβριο

Και συναθλητές της γύρισαν στην πατρίδα τους άρρωστοι με παρόμοια συμπτώματα. Τον φονικό ιό μετέδωσαν στη Γουχάν αμερικανοί αθλητές που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, ισχυρίστηκαν οι Κινέζοι
Protagon Team

Μία γαλλίδα αθλήτρια που αρρώστησε τον Οκτώβριο στη Γουχάν, όπου βρισκόταν για αγώνες, ενδέχεται να είχε κολλήσει κορονοϊό!

Κι αυτό παρόλο που, σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, South China Morning Post, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην κινεζική πόλη σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου. Ημερομηνία που αλλάζει συνεχώς και μετακινείται προς τα πίσω, καθώς όσο περνά ο καιρός έρχονται στο φως καινούργια στοιχεία για τον κορονοϊό από όλο τον κόσμο. Για πολύ καιρό, άλλωστε, νομίζαμε ότι τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στον πλανήτη, στη Γουχάν, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Η 31χρονη Ελοντί Κλουβέλ, ασημένια Ολυμπιονίκης στο μοντέρνο πένταθλο, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, βρέθηκε στη Γουχάν για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου του 2019, μαζί με 9.308 αθλητές από 109 χώρες.

Βάσει (και) της δικής της περίπτωσης, οι ειδικοί αρχίζουν και πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στον πλανήτη πολύ νωρίτερα από ό,τι νομίζαμε έως τώρα. Στη Γαλλία μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε ότι το δείγμα ασθενούς με πνευμονία τον Δεκέμβριο, επανεξετάστηκε τώρα και βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Οπως αναφέρουν οι Times, η γαλλίδα αθλήτρια είπε ότι αρρώστησε με το που γύρισε από τη Γουχάν και το ίδιο συνέβη και στον φίλο της Βαλεντίν Μπελό, που ήταν επίσης στην αποστολή, αλλά και άλλους γάλλους αθλητές.

«Ολοι αρρωστήσαμε με τα ίδια συμπτώματα. Φυσικά και δεν ανησυχήσαμε τότε. Κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα για τον κορονοϊό. Πρόσφατα όμως, ένας στρατιωτικός γιατρός μάς είπε ότι πολύς κόσμος αρρώστησε σε εκείνη την αποστολή με συμπτώματα του κορονοϊού», είπε η Κλουβέλ στο RTL.

Υπάρχει βέβαια και ο ισχυρισμός της κινεζικής πλευράς, ότι τον κορονοϊό μετέδωσαν στη Γουχάν αμερικανοί αθλητές που ήταν θετικοί σε εκείνους τους αγώνες, άποψη την οποία έχουν διατυπώσει κινέζοι αξιωματούχοι από τον Μάρτιο ακόμα.

Αν κρίνουμε από προηγούμενες πανδημίες και νεοεμφανιζόμενες ασθένειες, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μυστήριο της αρχικής μετάδοσης του κορονοϊού θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια.