Η φωτογραφία που «ανέβηκε» στη σελίδα της USRA | facebook.com/EarthPicUSRA/Andreas Messinis
Επικαιρότητα

Η Βροχή Περσείδων στον ουρανό των Καλαβρύτων που μάγεψε τη ΝASA

Η φωτογραφία του Ανδρέα Μεσσήνη από το Παρατηρητήριο του Χελμού, φιλοξενήθηκε στην σελίδα Earth Science Picture of the Day της Universities Space Research Association
Protagon Team

Το εντυπωσιακό θέαμα με τα πεφταστέρια στον ουρανό των Καλαβρύτων απαθανάτισε στο φωτογραφικό του φακό ο Ανδρέας Μεσσήνης. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 12 Αυγούστου από το Παρατηρητήριο του Χελμού ήταν τόσο μαγευτική που μία εβδομάδα μετά «ανέβηκε» στη σελίδα Earth Science Picture of the Day – επίσημης σελίδας του οργανισμού USRA (Universities Space Research Association).

Με έδρα την Περιφέρεια της Κολούμπια, η USRA συστήθηκε από τη NASA και εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας των ΗΠΑ στις 12 Μαρτίου 1969 ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός των Πανεπιστημίων.

«Μια μαγική βραδιά βλέποντας τον κόσμο πάνω από τα σύννεφα στο μικρό καταφύγιο Στύγα, στην κορυφή του όρους Χελμός σε ύψος 2.340 μ, κοντά στην πόλη των Καλαβρύτων στην Ελλάδα. Μόλις λίγα βήματα από το Παρατηρητήριο Αρίσταρχος, περάσαμε υπέροχα παρακολουθώντας τη βροχή των Περσείδων, σε ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη της Ευρώπης», έγραφε η λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία.