H Καμίλα Βαλίεβα απογοητευμένη μετά το τέλος του προγράμματός της | REUTERS/Eloisa Lopez
Επικαιρότητα

Η Βαλίεβα δεν άντεξε την πίεση: Πτώσεις, νευρικότητα και… τέταρτη θέση

Η νεαρή αθλήτρια εμφανίστηκε επηρεασμένη από την υπόθεση ντόπινγκ και βρέθηκε εκτός μεταλλίων ξεσπώντας σε κλάματα μετά το τέλος του προγράμματός της στο Πεκίνο. Δύο Ρωσίδες και μία αθλήτρια από την Ιαπωνία βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις του καλλιτεχνικού πατινάζ
Protagon Team

Ο πολυαναμενόμενος τελικός του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο ολοκληρώθηκε με… εκπλήξεις και απρόοπτα αλλά και με ένα αίσθημα τεράστιας ανακούφισης από πλευράς ΔΟΕ.

Με την 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα να είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, παρά το σκάνδαλο ντόπινγκ στο οποίο πρωταγωνιστεί (και με το CAS να της επιτρέπει να αγωνιστεί αναγνωρίζοντας λάθη επί της διαδικασίας) από την πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει απονομή μεταλλίων, εφόσον στο βάθρο των νικητών βρεθεί και η Βαλίεβα.

Ωστόσο ο κίνδυνος για τον πρώτο τελικό χωρίς απονομή εξαφανίστηκε καθώς η νεαρή αθλήτρια, προφανώς επηρεασμένη από το θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το όνομα της τις τελευταίες ημέρες, λύγισε και από ακλόνητο φαβορί για το χρυσό βρέθηκε εκτός μεταλλίων καθώς κατέλαβε την 4η θέση.

Η 15χρονη βρέθηκε σε κακή ημέρα, είχε μεγάλη νευρικότητα στις κινήσεις της και δύο πτώσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματός της, ενώ σε πολλά άλματα ήταν ασταθής.

Η απόδοσή της ήταν τέτοια που ξέσπασε σε κλάματα αμέσως μόλις βρέθηκε στον πάγκο της αλλά και με το άκουσμα της βαθμολογίας.

Η τελική της βαθμολογία ήταν 224.09 βαθμοί που την έφεραν στην 4η θέση, με την Ρωσία πάντως να κατακτά τόσο το χρυσό όσο και το ασημένιο μετάλλιο.

Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Σχερμπάκοβα, με την συμπατριώτισσα της Αλεξάντρα Τρούσοβα να κατακτά το ασημένιο και την Γιαπωνέζα Καόρι Σακαμότο το χάλκινο.

Αναλυτικά η τριάδα των μεταλλίων

  1. Άννα Σχερμπάκοβα (Ρωσία) – 255.95
  2. Αλεξάντρα Τρούσοβα (Ρωσία) – 251.73
  3. Καόρι Σακαμότο (Ιαπωνία) – 233.13