Στιγμιότυπο από τον «Αστακό», με τον Κόλιν Φάρελ και την Αριάν Λαμπέντ | Lobster
Επικαιρότητα

Η θριαμβική συνέχεια του Γιώργου Λάνθιμου

Ο πολυβραβευμένος έλληνας σκηνοθέτης, ετοιμάζει τις επόμενες ταινίες του με αστέρες του Χόλιγουντ και «παίζει» δημιουργικά με κορυφαία διεθνή περιοδικά
Protagon Team

Ηδη πάντως η αμερικανική Vogue του αφιέρωσε τη σελίδα του κινηματογράφου στο τεύχος που κυκλοφορεί παγκοσμίως, αναφερόμενη στην ταινία του «buzzy» έλληνα σκηνοθέτη. Ναι, προκαλεί συζητήσεις, απασχολεί, ιντριγκάρει το ενδιαφέρον.

Αυτή την εποχή πάντως ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει την ταινία «Τhe Favourite» με τις Ρέιτσελ Βάις, Εμα Στόουν και Ολίβια Κόλμαν. Η πλοκή εξελίσσεται στη βρετανική αυλή του 17ου αιώνα. Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται τη Βασίλισσα Αννα, η Ρέιτσελ Βάις τη Σάρα που είναι  Δούκισσα του Μάρλμπορο και η Εμα Στόουν την Αμπιγκεϊλ, μακρινή συγγενή της Σάρα. Οι δολοπλοκίες της αριστοκρατίας εκείνης της εποχής πρωταγωνιστούν στην ταινία.

Ηδη όμως, όπως έγραψε το Deadline, ετοιμάζει ένα ακόμα φιλμ, το «The Killing of A Sacred Dear». Εκεί θα συναντηθεί ξανά στη συγγραφή του σεναρίου με τον Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άντρα που θέλει να πάρει εκδικηση, ενός γιατρού που πρέπει να πάρει μια απόφαση και μιας οικογένειας που πρέπει να επιβιώσει. Ενα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία.