Λεωνίδας Γρηγοράκος και Φώφη Γεννηματά την εποχή της -όχι και τόσο αρμονικής- συνύπαρξής τους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS
Επικαιρότητα

Γρηγοράκος κατά Γεννηματά που «δεν μπορεί» και Ανδρουλάκη που είναι «εξαφανισμένος»

Νέο επεισόδιο στην εσωστρέφεια του Κινήματος Αλλαγής λόγω της δημοσκοπικής του υποαπόδοσης με τον πρώην υπουργό να κατηγορεί την ηγεσία για αδυναμία να δώσουν πνοή στην Κεντροαριστερά
Protagon Team

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια βουλευτής –το Κίνημα Αλλαγής δεν έβγαλε έδρα στη Λακωνία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ’19– και ως εκ τούτου τα όσα δηλώνει για το κόμμα και την ηγεσία του μπορούν να θεωρηθούν ήσσονος σημασίας. Ομως ως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει διατελέσει υπουργός και βουλευτής επί μία 20ετία, έχει λόγο. Και όταν μάλιστα δηλώνει ευθαρσώς ότι η Φώφη Γεννηματά «δεν μπορεί», μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που της επιτίθεται, δίνει ένα στίγμα του τι συμβαίνει τελευταία στον χώρο.

Το πρόβλημα είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται καθηλωμένο δημοσκοπικά, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ φθείρεται.

«Το Κίνημα Αλλαγής συρρικνώνεται διαρκώς. Η κυρία Γεννηματά προσπάθησε, αλλά δεν μπορεί να συμβάλλει στην αναζωογόνηση του κινήματος της Κεντροαριστεράς και δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την ύπαρξη του τρίτου πόλου» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», παρατηρώντας ότι έως τώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αδυνατούν να ενσαρκώσουν τον κεντρώο χώρο, παρόλο που «το κενό αυτό υπάρχει».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εξαιρεθούν άτομα που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη υπονοώντας περιπτώσεις σαν του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος στις εκλογές του 2017 για την ανάδειξη του αρχηγού του υπό διαμόρφωση τότε φορέα της Κεντροαριστεράς είχε βγει δεύτερος, πίσω από την κυρία Γεννηματά.

«Δεν ξέρω πού είναι αυτός. Είναι εξαφανισμένος. Διάλεξε το χώρο της Ευρώπης και έναν καλό μισθό» σχολίασε δηκτικά ο κ. Γρηγοράκος.

Ο ίδιος ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για «ανασύνταξη δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της σοσιαλδημοκρατίας».

«Ο χώρος μας διαθέτει πλειάδα στελεχών και ικανών και άξιων. Αυτοί να επανενεργοποιηθούν» είπε και χαρακτήρισε ως υποχρέωση της σημερινής ηγεσίας και των παλιότερων προέδρων να ανταποκριθούν στον ρόλο αυτό. «Δεν μπορεί αυτόν το χώρο να τον αφήσουμε έρμαιο. Δεν είμαστε 4,5 – 5%», είπε με νόημα.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο κ. Γρηγοράκος ασκεί κριτική στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Το 2016 είχε διαγραφεί και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της τότε Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή δηλώσεις του υπέρ της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, αλλά με βαθύτερη αιτία την υπόγεια αντιπαράθεσή του με την κυρία Γεννηματά (εδώ). Επέστρεψε κάποια στιγμή, αλλά συνέχισε να είναι επικριτικός για τις κινήσεις της προέδρου, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποπομπή του Βαγγέλη Βενιζέλου (εδώ), λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Τελικά όμως ούτε και ο ίδιος εξελέγη βουλευτής, μολονότι (εδώ) οδήγησε το ΚΙΝΑΛ σε ένα εντυπωσιακό 14,3% στη Λακωνία, πολύ περισσότερο από το υποτονικό πανελλαδικό ποσοστό του 8,10%.