Εικόνα από το πάρτι-συναυλία στη Γουχάν, το Σαββατοκύριακο | YouTube
Επικαιρότητα

Σοκ: Χιλιάδες κόσμου ξανά σε συναυλία στη Γουχάν, οκτώ μήνες μετά το πρώτο κρούσμα

Ηταν το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού και από εκεί έπληξε όλον τον πλανήτη. Οκτώ μήνες μετά, το Σαββατοκύριακο, στο πάρκο νερού της κινεζικής μεγαλούπολης, η Covid-19 ήταν μία μακρινή ανάμνηση –αλλά και μια τρομακτικά κοντινή προειδοποίηση για το πώς μπορεί και πάλι να ξεφύγει ο ιός
Protagon Team

Οκτώ μήνες μετά τα τρομακτικά νέα που άρχισαν να έρχονται από τη μακρινή Γουχάν για έναν νέου τύπου ιό που σκοτώνει τους ασθενείς και την εφαρμογή της αυστηρότερης καραντίνας 76 ημερών στον πλανήτη, η κινεζική μεγαλούπολη δείχνει να έχει ανακάμψει πλήρως και να έχει επιστρέψει στην προ Covid-19 ζωή της.

Δεν εξηγούνται αλλιώς οι εικόνες που έφτασαν από την πόλη των 11 εκατομμυρίων και το πάρτι-συναυλία το Σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες κόσμου σε ένα πάρκο με πισίνες, οι περισσότεροι με τα μαγιό τους, ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και καμία απόσταση ασφαλείας, παρακολουθούν έναν τραγουδιστή και χορεύουν στους ρυθμούς μίας dj, ενώ σε άλλα στιγμιότυπα, απολαμβάνουν την πισίνα μέσα σε φουσκωτές βάρκες.

Ηταν μέρος ενός φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, που οργανώθηκε στο Πάρκο Νερού Μάγια, στη Γουχάν, φυσικά με την άδεια των αρχών.

Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του ξανά τον Ιούνιο, αλλά επί ένα μήνα, οι συνεχείς βροχοπτώσεις κράτησαν τον κόσμο μακριά. Τον Αύγουστο, δέχεται καθημερινά 15.000 επισκέπτες, περίπου τους μισούς σε σύγκριση με περασμένα καλοκαίρια.

Οι εικόνες από τη Γουχάν αφήνουν, αν μη τι άλλο, μία αίσθηση ελπίδας για γρήγορη επιστροφή των υπόλοιπων χωρών στην κανονικότητα –αρκεί, βέβαια, να μην υπήρχε κάποιος ασυμπτωματικός γύρω από την πισίνα…

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, το κινεζικό υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε 22 νέα κρούσματα στη χώρα, όλα εισαγόμενα, και 17 ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Στην Κίνα, οι ασυμπτωματικοί δεν συμπεριλαμβάνονται στην επίσημη καταγραφή των κρουσμάτων. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.