Ο Αδωνις Γεωργιάδης με τον Γιάννη Βρούτση σε πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση για τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS
Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Λόγω βιασύνης υπήρξαν κάποιες αστοχίες αλλά ο Βρούτσης είναι άξιος υπουργός

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης σταμάτησε πλέον να υπερασπίζεται το πολυσυζητημένο πρόγραμμα των voucher και αρκέστηκε στο να πλέξει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του βαλλόμενου πανταχόθεν υπουργού Εργασίας
Protagon Team

Τόσες μέρες ο Αδωνις Γεωργιάδης έβγαινε στα κανάλια και υπερασπιζόταν το περιβόητο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που είχε προωθήσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να επιδοτηθούν οι επιστήμονες εν μέσω πανδημίας και αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης, δεν δίσταζε να χλευάσει (εδώ) τον Αλέξη Τσίπρα ως «τρολ του Διαδικτύου», επειδή στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής κριτικής είχε κάνει χρήση της επιτυχημένης διαδικτυακής αναφοράς #Σκοιλ_Ελικικου.

Τώρα και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε άρον άρον το πρόγραμμα καθώς αποδείχτηκε μέγα φιάσκο (εδώ), ο κ. Γεωργιάδης ξέχασε τις αρετές του προγράμματος των voucher και μιλώντας στο Blue Sky είπε ότι ο Πωρθυπουργός «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του» και ότι «πήρε μια απόφαση ώστε να μην μπορεί να κάνει σπεκουλα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κρίση με τα προγράμματα κατάρτισης».

Ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε πως οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά τα χρήματα των 600 ευρώ μέσω άλλου κωδικού του ΕΣΠΑ, ενώ τοποθετήθηκε και για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, που ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Βρούτση. Ούτε θέμα παραίτησης. Μέσα στην αγωνία να μην πάει ευρώ χαμένο, έπεσε κι αυτή η ιδέα. Λόγω βιασύνης υπήρξαν κάποιες αστοχίες. Εξηγήσαμε γιατί δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Το λάθος διορθώθηκε. Ο κ. Βρούτσης είναι άξιος υπουργός», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο κ. Βρούτσης μοιάζει να αναδεικνύεται σε πολιτικό βαρίδι για την κυβέρνηση, η οποία έως τώρα απολάμβανε καθολική αναγνώριση για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σε άλλη περίοδο ο κ. Βρούτσης ίσως και να αποχωρούσε από το υπουργείο του προκειμένου να διευκολύνει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά τώρα, εν μέσω κρίσης και στον τομέα ευθύνης του, τα Εργασιακά, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και ριψοκίνδυνο.

Την ίδια ώρα πάντως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνουν διάθεση να αφήσουν την (αντιπολιτευτική) ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οσο ο κ. Βρούτσης βρίσκεται ακόμη στη θέση του, «τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Για τον υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης» τόνισε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά.