Από τα «πυρά» του Νίκου Φίλη δεν γλίτωσαν ούτε οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ομολογία Φίλη: Είχαμε ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή

«Στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή (...) Θα μας σώσουν αυτοί τώρα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός που έψεξε και τους συντρόφους του για τη φιλική στάση που τήρησαν έναντι του πρώην Πρωθυπουργού
Protagon Team

Καυστικός για την επικείμενη επανεμφάνιση Καραμανλή σε κομματική – προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας (απόψε στο Βελλίδειο) ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης χωρίς να λείψουν και οι (καθυστερημένες κατά μερικά χρόνια) «μπηχτές» του  για τη στάση που τήρησαν κάποιοι στο Μαξίμου αναφορικά με τον ρόλο του πρώην Πρωθυπουργού την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ηταν αναμενόμενο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουν να επιστρέψουν, είναι αυταπάτες τα περί διαφοροποιήσεων, η Δεξιά είναι διαχρονικά ενωμένη στην διεκδίκηση της μονοκομματικής διαχείρισης της εξουσίας», σημείωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (ακούστε τη στον σύνδεσμο κάτω) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Καραμανλής», όμως, υπογράμμισε, «έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας, το 14% δημόσια ελλείμματα. Ήταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας, το 2009. Και σκηνοθέτησε μία παράδοση εξουσίας, να πάρει την “καυτή πατάτα” ο Γιώργος Παπανδρέου … να οδηγήσει με δική του ευθύνη υποτίθεται την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ».

Στη συνέχεια της κριτικής του για τον πρώην Πρωθυπουργό, ο κ. Φίλης έστρεψε τα «πυρά» του και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως παρατήρησε, υπήρξαν «διάφορες ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή».

«Είναι μία συζήτηση που πονάει», είπε, χωρίς να θέλει να διευκρινίσει περαιτέρω. Τώρα, κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του, «δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην σύγκρουση με την Δεξιά», αλλά πρόκειται για στοιχείο αυτοκριτικής, «το βλέπει ο πολίτης ότι πρέπει να επανατοποθετηθούμε».