Επικαιρότητα

ΕΛΠΕ: Συγχώνευση της «ΕΚΟ» με τα «Ελληνικά Καύσιμα»

Τη συγχώνευση της «ΕΚΟ» με τα «Ελληνικά Καύσιμα» ανακοίνωσε ο Ομιλός Ελληνικά Πετρέλαια, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη
Protagon Team

Τη συγχώνευση της «ΕΚΟ» («ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ») με τα «Ελληνικά Καύσιμα» («ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» – που κατέχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της ΒΡ) ανακοίνωσε ο Ομιλός Ελληνικά Πετρέλαια, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Η συγκεκριμένη κίνηση κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής, μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ομίλου στην Ελληνική αγορά, όπου σήμερα διαθέτει συνολικά 1.725 πρατήρια (922 με το εμπορικό σήμα της ΕΚΟ και άλλα 803 της BP), εκ των οποίων τα 177 ανήκουν στο δίκτυο των ιδιολειτουργούντων. Οι δύο εταιρίες μαζί ελέγχουν δίκτυο άνω των 2.000 πρατηρίων.

Η ΕΚΟ διαγράφεται από τα μητρώα των εταιρειών, μεταφέροντας το σύνολο της περιουσίας της στην Ελληνικά Καύσιμα, καθώς και το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της, περιλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της.

Η συγχώνευση υλοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου και, σύμφωνα με τον Ομιλο Ελληνικά Πετρέλαια, αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς θα οδηγήσει σε βελτίωση της δομής της εμπορίας, μείωση του κόστους λειτουργίας, οικονομίες κλίμακας και ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στην ελληνική αγορά.

Τα δύο εμπορικά σήματα (ΒΡ και ΕΚΟ) θα παραμείνουν στην αγορά.

Παράλληλα, τροποποιείται η επωνυμία της Απορροφώσας Εταιρείας σε «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «ΕΚΟ ΑΒΕΕ». Για τις συναλλαγές της εταιρείας με το εξωτερικό η επωνυμία θα αποδίδεται, στα αγγλικά, ως «HELLENIC FUELS AND LUBRICANTS INDUSTRIAL AND COMMERCIAL S.A.».