Το άτυχο ελάφι | Facebook
Επικαιρότητα

Ελάφι κυκλοφορεί με βέλος καρφωμένο στο κεφάλι του!

Ενοχλητικό θέαμα στο Οντάριο του Καναδά, αποτέλεσμα της νομοθεσίας που επιτρέπει την τοξοβολία εναντίον των δασικών ζώων που πλησιάζουν αστικές περιοχές
Protagon Team

Την ιστορία του ελαφιού που κάποιος το σημάδεψε με τόξο και το τραυμάτισε με βέλος περιγράφει στον λογαριασμό της στο Facebook η φωτογράφος άγριας ζωής Λι-Αν Κάρβερ.

Το δασικό ζώο, που ζει στο Οντάριο του Καναδά, εμφανίζεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο της φωτογράφου με ένα βέλος καρφωμένο στο κεφάλι του, ωστόσο ζωντανό και δίχως να αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Για αυτό το ζωντανό ο βαρύς χειμώνας και η συνεπαγόμενη έλλειψη τροφής δεν είναι εφέτος το μοναδικό του πρόβλημα, αφού το βέλος που φέρει πρέπει να αφαιρεθεί, όμως χωρίς να του προκαλέσει αιμορραγία ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

«Ηταν πολύ δύσκολο να το βλέπεις» λέει η Κάρβερ. «Εγώ φωτογραφίζω ζώα εδώ και χρόνια, αλλά με αυτό εδώ υπάρχει κάτι το διαφορετικό». Τα τελευταία τρία χρόνια, το συγκεκριμένο αρσενικό ελάφι επισκέπτεται τη φωτογράφο και τον σύζυγό της στην αυλή τους. «Είναι πολύ ευγενικός και στοργικός».

Ο τραυματισμός του ζώου διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα, από τον σύζυγο. Ούτε αίματα υπήρχαν στο κεφάλι ή στο σώμα του ούτε σημάδια μόλυνσης. Οι ειδικοί πάντως δεν συνιστούν τώρα αφαίρεση του βέλους. Επειδή το βέλος είναι αυτό που αυτήν τη στιγνή εμποδίζει τη μόλυνση.

Η περιοχή δεν διαθέτει κτηνίατρο ικανό να χειριστεί μεγάλα θηλαστικά, έτσι οι ελπίδες για κάποια ιατρική επέμβαση είναι λίγες. Μόνο με την πτώση των κεράτων και την πλήρη επούλωση του τραύματος μπορεί να τραβηχτεί το βέλος από κάποιον. Ε, και με ολίγη από νάρκωση υποθέτουμε.

Στο φόντο της ιστορίας υπάρχει το δικαίωμα που απέκτησαν διά νόμου οι κάτοικοι της περιοχής να βάλλουν κατά των ελαφιών με τοξευόμενα βέλη, όταν τα ζώα κυκλοφορούν σε αστικό περιβάλλον.

Με αυτές τις συνθήκες παγιωμένες, να ευχηθούμε να μην πάθει τη ζημιά και κάποιο δίποδο.