Επικαιρότητα

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ακόμα και χαλαζοπτώσεις το σκηνικό του καιρού, καθώς το αποκαλόκαιρο των περασμένων ημερών δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο
Protagon Team

Ηρθε το φθινόπωρο. Μετά από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ο καιρός παρουσίασε μεταβολή από το πρωί της Πέμπτης και από τα δυτικά της χώρας με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν, στα βορειοδυτικά, από χαλαζοπτώσεις. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με το οποίο:

Την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή προβλέπεται:

α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.