Φωτογραφία από το debate πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Είναι επίσημο: ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου με πέντε αρχηγούς

Η τηλεμαχία της μεθεπόμενης Δευτέρας θα είναι και η μοναδική που θα γίνει, αφού -άνευ συγκλονιστικού απροόπτου- δεν πρόκειται να υπάρξει μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη
Protagon Team

Την 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, έπειτα από απόφαση που πήρε την Τρίτη η αρμόδια διακομματική επιτροπή.

Στο ντιμπέιτ θα λάβουν μέρος οι αρχηγοί των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων (όλοι δηλ. πλην Χρυσής Αυγής) : Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία), Φώφη Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Βασίλης Λεβέντης (Ενωση Κεντρώων).

Η τηλεμαχία της μεθεπόμενης Δευτέρας θα είναι και η μοναδική που θα γίνει,  αφού -άνευ συγκλονιστικού απροόπτου- δεν πρόκειται να υπάρξει μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία υπενθύμιζε με νόημα τη σχετική φράση του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή «μετά τις ευρωεκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλετε».

Ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί η τηλεμαχία της 1ης Ιουλίου, καθώς και οι δημοσιογράφοι που θα κληθούν να υποβάλουν τα ερωτήματα προς τους πολιτικούς αρχηγούς, αναμένεται να καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.