O Γιάννος Παπαντωνίου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων | SOOC
Επικαιρότητα

Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Εκτός φυλακής ο πρώην υπουργός, λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης. Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις
Protagon Team

Αποφυλακίστηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου εν δυνάμει βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Υπενθυμίζεται ότι με το από 20 Μαρτίου 2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, είχε γίνει δεκτή η αίτηση του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

β) Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του

γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την έξοδό του από τις φυλακές, ο πρώην υπουργός είπε:

«Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι ο νοών νοείτω. Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα.

»Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.