Ο Χρήστος Γιαννούλης της ΕΡΤ3 συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα | Twitter/Alexis Tsipras
Επικαιρότητα

Από παρουσιαστής ειδήσεων στην ΕΡΤ3 υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και αποδέχτηκε το δύσκολο έργο να πολιτευτεί στην Κεντρική Μακεδονία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών
Protagon Team

Θα είναι μια δύσκολη μάχη, για τον Χρήστο Γιαννούλη. Οχι μόνο επειδή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 καλείται να αντιμετωπίσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν πολιτικό μεγάλου βεληνεκούς, ούτε επειδή η Κεντρική Μακεδονία υπήρξε ανέκαθεν «κάστρο» της ΝΔ· ο κ. Γιαννούλης θα πρέπει ως υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ να κατέλθει στον εκλογικό στίβο υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση, με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ μια εκκρεμότητα. Το ΚΙΝΑΛ έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου, ενώ το ΚΚΕ κατεβάζει τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Γιαννούλης έγινε δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα ανακοινώθηκε ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, θέση που η Κουμουνδούρου δυσκολευόταν πολύ να καλύψει (όπως άλλωστε και με τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, που ανατέθηκε στην Κατερίνα Νοτοπούλου).

Με tweet ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε την εξέλιξη και ευχήθηκε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη «καλή επιτυχία στον αγώνα για μια δημοκρατική και προοδευτική Μακεδονία».