Το φαινόμενο τέλειωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει για το Μάτι: γνώριζαν για νεκρούς πριν από τη σύσκεψη

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής ενημέρωνε ότι έχει δει ο ίδιος «περίπου 7-8 νεκρούς» λίγη ώρα πριν αρχίσει η συνεδρίαση του συντονιστικού με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
Protagon Team

Στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αρχές γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας προκύπτουν από τις καταθέσεις αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην επιχείρησης κατάσβεσης.

Ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» την Τετάρτη αναφέρει ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής αποδεικνύουν ότι η ύπαρξη νεκρών ήταν γνωστή τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν από την σύσκεψη μπροστά στις κάμερες.

Ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος ανέφερε ότι στις 20:00 το βράδυ της μαύρης Δευτέρας ενημέρωσε ότι «προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός ανέφερε ότι είδε στα στενά στο Μάτι «περίπου 7-8 νεκρούς».

Λίγο αργότερα, στις 23:15, ένα τέταρτο πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ι.Ράμφος διαβίβασε στο κέντρο: «Αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Από τις χιλιάδες σελίδες των καταθέσεων και διαβιβάσεων των εμπλεκομένων φορέων που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος» φαίνεται η περίπλοκη διαδικασία λήψης πληροφοριών.

Εναέρια μέσα διαβίβαζαν πληροφορίες για την επικινδυνότητα και αξιωματικοί επί του πεδίου έκαναν πεδίο το ίδιο.

Παράλληλα, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας περιορίζονταν στην καταγραφή και το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωνε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.