Μία από τις μακρές ουρές για rapid και μοριακά τεστ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Αδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση για τις ουρές απαγορεύεται λόγω γελοιότητας

«Ε όχι και να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τον κόσμο στις ουρές στις τράπεζες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. Με Θεόκριτο και Αριστοφάνη η απάντησή του στα σχόλια για το... «χτύπα ξύλο» για την πανδημία σε προηγούμενη συνέντευξή του
Protagon Team

Στη συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κλήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες από τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται έξω από κέντρα υγείας και φαρμακεία για ένα τεστ και κατ’ επέκταση τον συνωστισμό πολιτών θετικών στο κορονοϊό, με στενές επαφές κρουσμάτων.

Δεν ξέρω πώς γίνεται να μην υπάρχουν ουρές όταν πολύς κόσμος πηγαίνει ταυτόχρονα σε ένα μέρος, απάντησε ο υπουργός και επικαλέστηκε αντίστοιχες εικόνες την περίοδο αυτή της πανδημίας σε χώρες του εξωτερικού.

Οσο για το αίτημα της αντιπολίτευσης για συνταγογράφηση των τεστ, αρκέστηκε να πει – ως πρώην υπουργός Υγείας, όπως διευκρίνισε- ότι δεν θα τη συνιστούσε, διότι το claw back είναι βαρύ.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ουρές των τεστ (σ.σ. που έκανε λόγο για τριτοκοσμικές εικόνες), με τον υπουργό να αντιδρά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τον κόσμο [στις ουρές] στις τράπεζες να κάθονται για τρεις ημέρες να πάρουν τα λεφτά τους, μάς κατηγορεί για την ουρά στα τεστ; Ε όχι!  Ελα Χριστέ και Παναγιά!».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση για τις ουρές στην Ελλάδα απαγορεύεται λόγω γελοιότητας», ήταν το δηκτικό σχόλιο του για τα νέα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζήτημα της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του (εδώ) περί λήξης της πανδημίας:

«Επεσαν να με φάνε», σχολίασε, επειδή είπα ότι σε ένα μήνα θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος (όπως διευκρίνισε για την επίμαχη δήλωσή του).

Οπως σημείωσε, ο ίδιος δεν έχει ιατρικές γνώσεις, αλλά διαβάζει και ακούει τους ειδικούς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του δανέζικου επιδημιολογικού ινστιτούτου Serum που εκτιμά ότι η πανδημία θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Οσο για το… ξύλο που χτύπησε (προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε και νέα ανακοίνωση) , ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα προληπτικός, φέρει ως Ελληνας στο πολιτιστικό του υπόβαθρο συνήθειες χιλιάδων ετών και παρέθεσε σχετικές αναφορές του Θεόκριτου και του Αριστοφάνη.