(φωτ. αρχείου) | Anadolu
Επικαιρότητα

Εξι Τούρκοι νεκροί κατά την ανατροπή βάρκας που έπλεε προς τη Λέσβο

Το ναυάγιο συνέβη στα ανοιχτά του Αϊβαλιού, ενώ κάποια από τα θύματα θεωρούνται, σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους, ύποπτα για σχέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν
Protagon Team

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων τρία βρέφη- πνίγηκαν όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 16 μετανάστες ανετράπη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Το λιμενικό της Τουρκίας διέσωσε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή εννέα ανθρώπους, ενώ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά του Αϊβαλιού.

Το φουσκωτό κατευθυνόταν μάλλον προς τη Λέσβο, όπως επεσήμανε το τουρκικό λιμενικό, ενώ σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο οι επιβαίνοντες ήταν τούρκοι πολίτες και δύο εξ αυτών πιστεύεται ότι ήταν διακινητές.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στη λέμβο, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ήταν άτομα που πιστεύεται ότι ανήκαν στη FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί η Αγκυρα για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο φέτος 54 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.