Ο Κουφοντίνας κατά τη δεύτερη άδειά του από τον Κορυδαλλό στις 9 Φεβρουαρίου. Η τρίτη έξοδος ήταν για το νοσοκομείο στη Νίκαια... | Nikos Christofakis / SOOC
Επικαιρότητα

Στο Κρατικό Νίκαιας εκτάκτως ο Κουφοντίνας

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν διεκομίσθη στο νοσοκομείο καθώς, εξαιτίας της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας
Protagon Team

Μια εβδομάδα απεργία πείνας οδήγησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο.

Οπως έγινε γνωστό, ο καταδικασθείς για τρομοκρατία αρχιεκτελεστής της 17Ν διεκομίσθη την Πέμπτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο Κρατικό Νίκαιας για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κουφοντίνας πραγματοποιεί εδώ και μία εβδομάδα απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να έχει απώλεια βάρους και προβλήματα αδυναμίας.

Η απεργία πείνας ήταν η απάντηση του «φαρμακοχέρη» της 17Ν στην άρνηση των δικαστικών Αρχών να κάνουν δεκτό το τρίτο αίτημά του για χορήγηση 48ωρης άδειας από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Κουφοντίνας πήρε την πρώτη του άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Νοέμβριο, για να ακολουθήσει μια δεύτερη τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η τρίτη αίτηση αδείας δεν έγινε δεκτή.

Σε δήλωσή του την περασμένη Τρίτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Κουφοντίνας εμφανίστηκε αμετανόητος για τις πράξεις του και τους φόνους που διέπραξε στο όνομα της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ούτως ή άλλως, η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετάνοιας. Ακόμα όμως και αν προϋπέθετε, δεν θα την έκανα».