Το σημείο της επίθεσης στη Λιέγη | REUTERS/Francois Lenoir
Επικαιρότητα

Τρεις νεκροί (οι δύο αστυνομικοί) από σφαίρες ενόπλου στη Λιέγη

Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης του Βελγίου, κοντά σε σχολικό συγκρότημα μάλιστα
Protagon Team

Ενας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν περαστικό σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Λιέγη του Βελγίου την Τρίτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε προηγηθεί περιστατικό ομηρίας.

Ο δράστης πάντως έχει πλέον εξουδετερωθεί και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο – αυτό αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλοι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία.

Το κίνητρο δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά η αστυνομία ερευνά και την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Le Soir γράφει ότι ο δράστης ονομαζόταν Μπαντζαμί Χερμάν και ήταν γεννημένος το 1985. Ηταν γνωστός στην αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και είχε την φήμη ενός εξαιρετικά βίαιου ατόμου.

Είχε αποφυλακιστεί μόλις το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ κατά την περίοδο της φυλάκισής του ήταν γνωστό ότι ήταν σε επαφή με ριζοσπαστικοποιημένα στοιχεία.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης. Γύρω στις 10:30 ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί σε δρόμο κεντρικού τμήματος της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τους αστυνομικούς και τον πολίτη.

Λίγο νωρίτερα οι γυναίκες αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να κάνουν έλεγχο ρουτίνας, αλλά ο άνδρας κατόρθωσε και αφόπλισε μία από αυτές και άνοιξε πυρ, γράφει η Le Soir. Μαρτυρίες, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τις Αρχές, αναφέρουν ότι φώναζε «Αλλάχ ου άκμπαρ» («ο Θεός είναι μεγάλος» στα Αραβικά).

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, κρατώντας όμηρο μία γυναίκα. Τον εντόπισαν όμως αστυνομικοί κοντά σε σχολικό συγκρότημα, και τον εξουδετέρωσαν.

Η γυναίκα που κρατήθηκε από τον ένοπλο είναι καλά στην υγεία της, ενώ ασφαλή είναι και τα παιδιά που δεν κινδύνευσαν καθόλου από τον άνδρα.