Ο Γιάννης Κυριαζής, στα 21 του χρόνια, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις | ΙΝΤΙΜΕ/WROFOTO
Επικαιρότητα

Η μεγάλη έκπληξη -και ελπίδα- που ακούει στο όνομα Γιάννης Κυριαζής

Ο 21χρονος ακοντιστής κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματός του, βρέθηκε ανάμεσα σε μεγαθήρια και άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. Αλλωστε και αυτός, όπως η Στεφανίδη, προπονείται στις ΗΠΑ
Protagon Team

Η προτελευταία βραδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Λονδίνο μάς επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Γιάννης Κυριαζής. Στην πρεμιέρα του σε μεγάλους αγώνες, ο 21χρονος αθλητής όχι μόνο κατάφερε να περάσει στον τελικό του ακοντισμού αλλά έφτασε να καταλάβει την έκτη θέση με καλύτερη βολή 84, 52 μέτρα – το καλύτερο πλασάρισμα για τα ελληνικά χρώματα μετά φυσικά το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Με τον αγώνα που έδωσε ο μόλις 21 ετών Κυριαζής έδειξε ότι έχει το μέλλον μπροστά του. Αλλωστε η «συνταγή» είναι η ίδια με την Στεφανίδη: ζει, προπονείται και σπουδάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Ο Κυριαζής σε μια εντυπωσιακή προσπάθειά του στον τελικό του ακοντισμού. Σε κάποια στιγμή του αγώνα ήταν και τέταρτος (Reuters)

«Εχω ανάμεικτα συναισθήματα, είμαι ευχαριστημένος, ωστόσο ξέρω ότι  θα μπορούσα να πάω και καλύτερα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού ο Κυριαζής, o οποίος σε κάποια στιγμή του αγώνα ήταν και τέταρτος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Σε αγώνες σαν αυτούς υπάρχει αρκετή πίεση, η τεχνική στο ακόντιο έχει πολλές λεπτομέρειες και σήμερα είχα λίγο άγχος και δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα.

» Είμαι πολύ κοντά με τους μεγάλους αθλητές, στόχος είναι να βελτιώσω κάποια πράγματα στην τεχνικής, για να μπορώ να λειτουργώ καλύτερα υπό πίεση.

Βασικός στόχος για το μέλλον είναι να σταθεροποιηθώ σε βολές πάνω από τα 85 μ. για να μπορώ να είμαι σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και γιατί όχι να διεκδικήσω και ένα μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για την Ιστορία, η κατάταξη στον τελικό του ακοντισμού ήταν η εξής:

Βέτερ (Γερμανία) 89,89 μ.

Βάντλείχ (Τσεχία) 89,73 μ.

Φρίντριχ (Τσεχία) 88,32 μ.

Ρόλερ (Γερμανία) 88,26 μ.

Πιτκαμάκι (Φινλανδία) 86,94 μ.

Κυριαζής (Ελλάδα) 84,52 μ.

Γουάλκοτ (Τρίνιταντ) 84,48 μ.

Χόφμαν (Γερμανία) 83,98 μ.

Κρουκόβσκι (Πολωνία) 82,01 μ.

Μαγκούρ (Κατάρ) 81,77 μ.