Η ζωή του Μόγλη, που παιδιού που μεγάλωσε με τα θηρία στη ζούγκλα, έχει συγκινήσει γενιές και γενιές, αλλά κάθε φορά που μαθαίνουμε για μια παρόμοια περίπτωση, η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ πιο σκληρή και ελάχιστα ρομαντική.
Και κυρίως, αποδεικνύεται ότι παρασυρθήκαμε από την πρώτη εικόνα αυτών των παιδιών, που δεν ζουν μια ζωή κοντά στη φύση, αλλά είναι στην πραγματικότητα παρατημένα και χρειάζονται την ανθρώπινη φροντίδα.
Το κορίτσι που βρέθηκε πριν από κάποιους μήνες στη βόρεια Ινδία να ζει με πιθήκους είχε τελικά μια πιο σκοτεινή ιστορία, γράφει ο Guardian.
Είναι γύρω στα οκτώ με εννιά ετών. Την εντόπισαν τον Ιανουάριο δασοφύλακες κάπου στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές να ζει και να συμπεριφέρεται σαν πίθηκος και να τσιρίζει στους περαστικούς. Λέγεται μάλιστα ότι οι φύλακες χρειάστηκε να διώξουν κάποιους πιθήκους που τους εμπόδιζαν να περιμαζέψουν την μικρή.
Οι γιατροί βρήκαν ότι είχε σωματικά προβλήματα και νοητική υστέρηση – το κορίτσι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Αυτό είναι όμως το κλειδί της ιστορίας.
Είναι αρκετό πιθανό μάλιστα να την εγκατέλειψε στο δάσος η οικογένεια της, όταν κατάλαβε ότι μικρή δεν μπορεί να μιλήσει. Πολλές οικογένειες στη χώρα δεν θα ήθελαν εξάλλου να μεγαλώσουν ένα κορίτσι με νοητική υστέρηση και σωματικές αναπηρίες και το ινδικό κράτος δεν βοηθά αρκετά.
Μαθαίνουμε πλέον ότι το κάπως ρομαντικό παραμύθι το κοριτσιού που περιφέρεται στη ζούγκλα δεν ισχύει. Η μικρή εντοπίστηκε στην άκρη ενός δρόμου, μακριά από ζώα. Ή, αν πράγματι ζούσε μαζί τους, αυτό θα ήταν για λίγο, εξάλλου η ζούγκλα παρακολουθείται τακτικά και δύσκολα θα είχε ξεφύγει από την προσοχή των δασοφυλάκων.
Πάντως φαίνεται να έχει κάνει σημαντική πρόοδο που δείχνει ότι δεν μεγάλωσε στη ζούγκλα. Εχει μάθει πλέον να περπατά και πρόκειται να μεταφερθεί από το νοσοκομείο σε ίδρυμα.
Ωστόσο, είναι -και θα είναι- μια σκληρή υπενθύμιση του μείγματος της φτώχειας και των προκαταλήψεων σε μια χώρα όπου οι μητέρες προσπαθούν όσο μπορούν να κάνουν αγόρια.
Ειδικά στην επαρχία της Ινδίας, όπου το ένα επιπλέον άτομο (αγόρι φυσικά) στη δουλειά μπορεί να σημαίνει πολλά για την επιβίωση της οικογένειας, κορίτσια σαν την ανώνυμη μικρή κινδυνεύουν – και όχι από τα θηρία της ζούγκλας.