146
Σπασμένες βιτρίνες, συνθήματα και καταστροφές άφησε πίσω της η κόντρα «Νηστειομάχων» - «Νηστειολατρών» | Digital Artwork: Moufanet

Γυαλιά – καρφιά έκανε εστιατόριο με νηστίσιμα η ομάδα δράσης «Αθεΐστας»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 13 Απριλίου 2017, 13:56
Σπασμένες βιτρίνες, συνθήματα και καταστροφές άφησε πίσω της η κόντρα «Νηστειομάχων» - «Νηστειολατρών»
|Digital Artwork: Moufanet

Γυαλιά – καρφιά έκανε εστιατόριο με νηστίσιμα η ομάδα δράσης «Αθεΐστας»

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 13 Απριλίου 2017, 13:56

Εκτός ελέγχου φαίνεται να οδηγείται ο παραδοσιακός πασχαλινός ρουκετοπόλεμος των Social Media, ανάμεσα σε «νηστειομάχους» και «νηστειολάτρεις» καθώς η ανταλλαγή ύβρεων της Μεγάλης Εβδομάδας όξυνε τα πνεύματα σε επικίνδυνο σημείο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μια ομάδα ακτιβιστών κατά της νηστείας επιτέθηκε σε εστιατόριο που διαφήμιζε προκλητικά το μενού του με τις προσθήκες νηστίσιμων πιάτων. Φωνάζοντας συνθήματα του τύπου «Έτσι, τρώνε οι άθεοι» και «Αθεϊάρα ολέ!» πέταξαν παγωμένα κομμάτια βοδινού στις τζαμαρίες, έριξαν μεγάλα κομμάτια κεφαλοτύρι στο πάτωμα και πέταξαν μπέικον στους θαμώνες και στο προσωπικό.

Η ομάδα των «Αθεΐστας» επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στην συσκευή του ατμομάγειρα στην κουζίνα του εστιατορίου τον οποίο βανδάλισαν με μεγάλη σχολαστικότητα και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά που παρ’ ολίγον να επεκταθεί σε όλο το κατάστημα.

Σύνδεσμοι οργανωμένων πιστών που νηστεύουν, έβγαλαν ανακοίνωση στο facebook προειδοποιώντας για χτυπήματα σε σουβλατζίδικα που λειτουργούν προκλητικά την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ αντιπαρέθεσαν τα δικά τους συνθήματα όπως το «Δεν γεμίζετε ταξί» και «Ία-ία-ία, Μεγαλοβδομαδιάτικα θα κάνετε νηστεία».

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News